Kadın İdeolojik Sisteme Kurban Ediliyor

İran: Çizgi filmlerdeki kadın karakterler başörtüsü takmalı
21. Yüzyıl uzay çağı,teknoloji çağındayız ama kadına yönelik köleci anlayış ve 2.sınıf muamelesi halen devam ediyor.Çağ dışı uygulamalarıyla ve otoriter bir anlayışla yönetilen İRAN’dan kadına yönelik baskıcı ve köleci anlayışlı bir açklama geldi.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, çizgi film ve animasyon filmlerdeki kadın karakterlerin başörtüsü takması gerektiğini söyledi.

Kadın ister film veya cizgi filmlerde olsun istersen reel yaşamda olsun ötekinin hisleriyle veya ideolojik mantıkla yönlendirilmemesi lazım.Ne kapatılsın nede açılsın diyebilme lüksüne sahip değiliz.

Kadın kendi yaşamını kendi düzenleyebilsin.Kendi kararlarını hem politik hemde iş dünyasında yönlendirme ile değil kendi görüşlerini ve fikirlerini beyan edebilsin anca öyle olursa toplum bilinçlenir ve köleci anlayıştan uzak kalır.

Ama maalesef kadın ne bunun bilincinde nede bunu değiştirecek güce sahip olduğunu görmemkte o yüzden köleci anlayış kadın zihnine yerleşmiş veya yerleştirilmiş.

23 Şubat 2021 1-2 dakika 16 denemesi var.
Beğenenler (8)
Yorumlar (5)
  • 3 yıl önce

    Cahillik süregeldiği sürece cemaatler imamlar bu ülkede kadına ezik damgası vurdukça okuma eksikliği olup at gözlüğüyle baktıkça bütün toplumlarda kadınlar köleleştirilmiş olacaktır ne yazık ki

  • En çok kız çocukları okutulmalı, öğrenim görmeli, iş güç sahibi olmalı ki yeni nesil pozitif yetişsin. Tebrik ederim Serdar Bey. 🧿

  • 3 yıl önce

    Bir çok kadının sesine ses olan yazı için tebrik ediyorum. Her birey kendi hayatını kendi tayin edebilmeli. Sadece yazının son kısmını eksik buldum. Kadınların çoğu bu bilinçte ve bir çığ gibi yürekten yüreğe değerek bu bilinci büyütüyorlar. Kaleminize sağlık, sevgiyle..

  • 3 yıl önce

    Allah akıl fikir versin. Böyle az gelişmiş ülkeler yok çizgi filmde başörtüsü takılmalı mı takılmamalı mı işleriyle uğraşırken adamlar Ay'a gidiyor Marsa uzay aracı yolluyor, insanı ne zaman göndeririz onu düşünüyor, bu biraz da İstanbul fetih olunurken Bizanslıların meleklerin cinsiyetini tartışmasına benziyor. Cahillik kadar tehlikeli bir hastalık yoktur dünyada... Allah yar ve yardımcıları olsun İranlı kadınların Mollalar ile yaşamak gerçekten zor. Kutlarım içtenlikle...

  • 3 yıl önce

    "Kadın kendi yaşamını kendi düzenleyebilsin.Kendi kararlarını hem politik hemde iş dünyasında yönlendirme ile değil kendi görüşlerini ve fikirlerini beyan edebilsin anca öyle olursa toplum bilinçlenir ve köleci anlayıştan uzak kalır." Katılıyorum Serdar Bey, harika!