Kırım Kıyım ve Sürgün

***Kırım yine kan gölü ve Kırım'ın geleceği yine belirsiz!***

Sene 1974 veya 75'ti.Orta Doğu Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyordum.Maaşımın bir kısmını yazı göndermek için postaneye veriyordum.Hemen hemen ayda yirmiye yakın yazım yayınlanıyordu.
Gazeteler büyük puntolar halinde başlık atmışlardı;Kırım Lideri Mustafa Cemiloğlu Öldü! Diye.
Ben haberi okudum.Ertesi gün bir yazı kaleme aldım.Başlığını da;CEMİLOĞLU ÖLMEDİ..Diye attım.
Tabi bu başlığa rahmetli Necdet Sevinç haricinde herkes güldü.Sonra da 'İnşallah ölmemiştir!'diye dua edip temennide bulundular.Gazeteye gitmiştim.Necdet Sevinç beni çağırdı.Gençtim daha.Yirmili yaşlarda.
---Hocam dedi, neye dayanarak bunu yazıyorsun?
Dedim ki;
---Yazımda açıkladım.Sen de okuduysan haklı olduğumu anlarsın!
Rahmetli;
---Okudum dedi.Ve sen de haklısın.Tebrik ederim.
Daha başka şeyler konuştuk.Bir yıl sonra haberler tekrar etti.Cemiloğlu ölmemiş,öldürülmemiş,Sibirya'ya sürgüne gönderilmişti.Benim o zaman ki dayanağım, Rusya henüz parçalanmamıştı.Başında kötü yöneticiler vardı.Huzursuzluklar diz boyu,despot bir uygulama ile bastırılıyordu.Rusya'nın emrindeki Türklerin her an baş kaldırma durumu vardı.O yüzden Kırım Liderinin ölmesini veya öldürülmesini kimse göze alamazdı.Alırsa onun kellesi giderdi.
Şimdi öyle değil.Ukrayna parçalanırken,suçu Kırıma çektirmeye çalışıyorlar.Baş kaldıran Ukrayna.Peki neden Kırım İşgal ediliyor?
İşte burası muamma..Mutlaka Putin ve yandaşları bun un cezasını ağır öderler.Bunu çok iyi hesap etmeleri gerekir.Bir tarafta Amerika,yanında Avrupa Birliği ve karşısında güçlü bir Türkiye...Bunun hesabını vermek oldukça zordur.Rusya'da işgalin karşısında mutlaka cezasını çekecektir.O eskiden ki;
KIRIM,KIYIM ve SÜRGÜN etme yılları çoktan geçti.Şimdi Özgürlük ve Demokrasi zamanıysa herkes buna boyun eğecektir.Burası benim.İç işlerime kimse karışamaz demekle mesele çözülmez,çözülemez.
Artık Türkiye'den ve diğer Türk Dünyası Topluluklarından sesi yükseltmenin zamanı gelmiştir.
Yazarlar,çizerler,sanatçılar ve de asıl siyasetçiler..Uyanın artık.Herkes Rusya'ya karşı sesini yükseltsin.
Unutmayın Kırım Türktür ve daima da Türk kalacaktır.
Kıyım yok,Kırım yok,Sürgün yok.Herkes hür ve bağımsız bir dünyada yaşıyorsa bunlara mutlaka riayet etmelidir.Etmek zorundadır.
İnşallah Rusya aklını başına alır ve böyle zoraki çılgınlıklardan vaz geçer.Rusyanın bu oyununu Karabağ'da yaşadık.Türkü tuttu,Ermeniye kırdırdı.Bu kez öyle olmaz.Olmaması gerekir.Hür dediğimiz dünya artık sesini yükseltmek zorundadır.
Rusya'yı işgal sebebiyle kınıyor,sizleri de bu kınamaya davet ediyorum.Kırım'ın birlik ve beraberliğini korumak Türkiye'nin tarihten gelen haklı bir borcudur.Bu borcu yerine getireceğine de gönülden inanıyorum.

03 Mart 2014 2-3 dakika 115 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar