Korkan Korkana

-- Korku psikolojik olarak hayatımızı kuşatan bir duygudur her insan her yaşta korkar bu korku hayvanlarda da vardır belkide insanların korkularından farklı dır ama onlarda korkarlar hayvanlarda insanlar gibi ölüm den korkarlar.

-- Son günlerde bazı popüler simalardan “… korkuyoruz” mesajları atıyor her nedense!..Anlaşılan bu iş “Güvercin tedirginliği” boyutunu aştı. Öte yandan iktidar sahibi gibi duranların da hal, tavır ve söylemlerinden gizledikleri korkuları açıkça fark ediliyor, sonuç olarak herkes korkuyor. Kimi eli kanlı bebek katili terör örgütü PKK’dan, IŞİD’den, terörden korkuyor,kimi borcundan,  Artan Dolar’dan, işsizlikten korkuyor.Kimi polis kapıyı çalar… Kim vur-duya giderim diye korkuyor. Kimi tapeler ortalığa çıkar… Rezil olurum diye korkuyor. Kimi gücümü kaybedersem… Duman olurum diye korkuyor. Kimi de son günlerde Çin menşeyli Korona denen virüsten korkuyor bu virüs bana koyar mı diye korkuyor.. Hem iktidarı hemde muhalefeti korkuyor dünya korkuyor yada korkmuş gibi yapıyorlar acaba bu korku İmparatorluğunu kuranların amacı nedir onlar neden korkarlar hiç düşündük mü yada onlar korkusuz mu aslında en çok korkaklar hiç korkmuyormuş gibi yapanlardır çünkü bu sözde virüsü korku salmak için piyasaya sürenler her şeylerini kaybetmekten korktukları için korkuyorlar vede bu tür bir biyolojik silahla dünyayı hizaya getirmek istiyorlar onun için de korktuklarından dolayı herkesi korkutmak istiyorlar. Korku temelini atanlar önce güvensizliği oluştururlar güvensizlik le beraber korkuda oluşur çünkü bir birlerine güvenmeyen insanlar bir birlerinden korkarlar devlete olan güveni yıkıyorlar bu yıkılan güvensizlikle beraber yine korkular oluşuyor çünkü bireyler güçlü olan devlet karşısında acizdir halkı koruyan yargı erkine güven azalınca korku dahada artıyor çünkü halk kendisini güvende hissetmiyor bu karamsarlıkta beraberinde yine korkuyu getiriyor, üreticiler üretmekten korkarken tüketicilerde değerinin üstüne bir malı pahalı olarak satın almaktan soyulmaktan korkuyor, dünya halkları kendilerini soymaya niyetli olanlar dan korkuyor insanları korku denen psikolojik duygu kuşatıyor her geçen gün ve herkesi etkisi altına alıyor gençler korkuyor işsiz kalırız diye yaşlılar korkuyor düşüp ölürüz diye esnaf korkuyor batarım diye bu korkuda beraberin de başka korkuları getiriyor vede her zaman her şeyde olduğu gibi kaybeden yine halk oluyor sınırlı olan gelirleriyle kendilerini soyanlara karşı soyulmamak için bir mücadele vermeye çalışırken aslında bu verilen mücadelede yine korkuya dönüşüyor çünkü kendisini koruyanın olmadığını düşünmesi dahi halkı korkuya salıyor.

-- İnanın, ALLAH’TAN korkan çok az…

--- Bunların hepsinin zoru bu dünya ile maddi boyutta. Korkuları İnanın eğer çünkü bu korkuyu kullanarak önce halk soyuluyor yada  halk soyduruluyor bu korku kullanılarak insanlar işinden ediliyor bu korku kullanılarak insanlarda psikolojik çöküntüler oluşturuluyor ama mutlaka bu korkuyu salan korkaklar bir gün kendi korkularıyla yüzleşeceklerdir.

25 Mart 2020

25 Mart 2020 2-3 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar