Lorke

Lorke lorke lorke lorke hanım ey.
Düğüne gittim dün gece.
Gelin Mardinliymiş. Ama lorke Ermenice bir sözcükmüş ve ne anlama geldiği bilinmemekteymiş. Bilen var mı Kürt arkadaşlar? Kürtlerle Türkler karışık bir düğüne gittik. Müzikleri dinledik. El çırptık. Birlikte söyledik. Hatta kardeşim kalkıp oynadı. Biz Türkler ve Kürtler bir arada gayet mutluyuz, eğlenebiliyoruz. PKK ya ne oluyor. Neden ayrımcılık yapıyor. Kürtler zor şartlarda yaşıyorlar da, sanki biz Türkler bu ülke'de bir elimiz yağda bir elimiz balda yaşıyoruz. Ben Kürt müziklerini de severim üstelik. Yıllardır bir sürü insan telef oldu, yazık değil mi? Benim Suriyelilere de bir düşmanlığım olmadı hiç bir zaman. Fetullah Gülencilere'de olmadı. Fetullah Gülen'in bu kadar güçlenmesine bu hükümet sebep oldu. Suriyelileri bu ülkeye bela yapanlar yine bunlar. İzledikleri yanlış politika yüzünden terörün bu kadar büyümesine bu hükümet sebep oldu. Solcuları dinsiz, tehlikeli görüyorlar. Sanki dinciler çok namuslu. !4 yıldır bu dinci Hükümet zamanındaki kadar rezillik görmedi bu ülke. Bunlar kadar sahtekarı hiç gelmemişti. En dinci olanlar da bunlar. Ben hiç bir partiye tutmuyorum, onu da belirteyim. Her gelen lüks sefa içinde yaşıyor, halkı kimsenin düşündüğü yok. Onlar koltuklarında otursunlar yeter. Karınları tok, sırtları pek. Hiç birine inanmadım. Hele de bu gelen hükümetlerin uzun süre kalmasına sinir oluyorum. Obama tekrar seçilmek istemiyormuş. Müslüman ülkelerde gelenler, gitmiyor. Aslında bir kanun çıksa, iki kere üst üste seçilen kişi bir daha seçimlere giremez dense. Padişahlar gibi, ölünceye kadar kalmak istiyorlar. Bir de demokrasiden bahsediliyor. Demokrasi nöbetleri tutuldu.
Bu demokrasi nöbeti tutuyoruz safsatalarına ben, lorke lorke lorke canım oy diyerek cevap veriyorum.
Ne demek şimdi bu diyenlere. Ortada darbe yok. Demokrasi yok. İki dinci adam kavga etmiş. Feto ve Erdoğan. Ceremesini millet çekti. Neyse, akşamları bol bol yemek yediler. Halinden hoşnut olanlara sözüm yok.
Afiyet olsun.
Lorke lorke lorke hanim ey...
Ben ülkem doğru düzgün yönetilsin istiyorum. Laik bir yönetim istiyorum. Benim Kürtlere hiç bir düşmanlığım yok. Koministlerin de inançları vardır. Her başını kapatanı dindar sanmayın. İlla da baş örtmek gerekmez.
Diyarbakır güzel bağlar
hanım ey lorke
Suları buz gibi çağlar
hanım ey lorke
Ali Paşa mahlesinde
hanım ey lorke
Lorke oynar güzel kızlar
hanım ey lorke
Lorke lorke lorke lorke
hanım ey lorke
Diyarbakır Urfa Mardin
hanım ey lorke
Davul vurur dengin dengin
delalım lorke
Canım oynamak istiyi
hanım ey lorke
Banada bir mendil verin
delalım lorke...
Lorke ne demek bilinmemekteymiş ama bu şarkı dilden düşmüyor düğünlerde. Benim yazımın da illa ki anlaşılır olması gerekmiyor o zaman. Okumak unutkanlığa sebep olan, beyinden kaynaklanan hastalıkları önlüyormuş. Okuyalım ve müzik dinleyelim. Anlamını bilmeden de müzik dinlenebilir. Demokrasi olmayan bir ülke de demokrasi nöbetleri tuttuğumuz gibi.
Sevgiler

22 Ağustos 2016 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar