Mahalle Sakinleri

Bizim mahallede yaşayan bir Zeynep Abla'mız var. Ufak tefek, minyon bir hanım. 68 yaşlarında. Sessiz sakin görünen ama fitne fesat, laf sokmaya bayılan bir hanımdır. İnsan kullanmaya da bayılır. Hoş sohbettir. Muhabbetiyle sizi etkiler ama biraz samimi olunca gerçek yüzünü görürsünüz. Gezmeyi çok sever ama evinde misafirden hiç hoşlanmaz.
Yine başka bir komşum var. Sıdıka Abla; O da şen şakrak, konuşkan, havalı bir hanımdır. Oğlu savcı olduğu için kasım kasım kasılır. Hayata pozitif bakar, negatifleri hiç sevmez. Konuşmayan, durgun, sessiz insanlardan hiç haz etmez. Bu komşum da 65 yaşlarında hanım hanımcık duruşlu bir hanımdır. Biraz samimi olsan, biz yaşlıyız diyerek, her işinde ona yardım etmenizi bekler.
****
Diğer bir komşum var. O da Gülşen Abla'mız. Gezmeyi çok sever. Her günü doludur. Belki 20 tane günü vardır. Ona gitmek istesen müsait olmaz. Çünkü günleri vardır. O eli açıktır. Yedirrmeyi içirmeyi sever. Ama bir kusuru vardır. Her yaptığı iyiliği ballandıra ballandıra anlatır. Rahmetli anacığım, bir kere onun evinde banyo yapmış. Herkese anlatmış onu. Annem çok utanmış. Annem evine yeni taşındığında kalorifer yanmayınca onun evinde banyo yapıvermiş bir sefer. Gülşen Abla'mız da 70 küsur yaşında, gençlere taş çıkartır maşallah. Ayağına tetik, bütün gün koşturur, her işini o yaşta kendi yapar. Evi de tertemizdir.
****
Diğer bir komşum Fatma Abla'mız. Görseniz onu çok şeker bir hanımdır. Konuşurken ağzından bal damlar. Ama mahallenin ayaklı gazetesidir. Her şeyden haberdar olur. Haftalık günlerinde, her hafta mahalleden birini masaya yatırırlar. Yanında bir şey konuşmaya gör. Haftalık günlerinde konu olursun mutlaka. Biraz zengincedir. Hali vakti yerinde. O da var sanıyorum, 60 küsür yaşında.
****
Bir diğer komşumuz da Aliye Abla'mız. Diğerleriyle aynı yaşlarda. Camının önünden kim geçse sorgu sual eder. Apartmana kim girse, nüfus sicilini öğrenir. Apartman kapısı açılıp kapanınca mutlaka cama çıkar. Bilmediği görmediği yoktur. Mahalleyi ondan sorun. Mahallemizin resmi olmayan muhtarıdır kendisi. O da çok çalışkan, maharetli bir hanımdır.
*****
Bizim mahallede komşu çok. Hepsi çok tatlıdırlar. Ama herkesin bir kusuru vardır ya. Öyleler işte. Duymasınlar bu kusurlarını yazdığımı, tefe koyarlar beni. Kimse çok iyi olmadığı gibi, kimse de çok kötü değildir. Herkesin sevilecek bir tarafı vardır. Benim de var kusurlarım. Çoookkkk hemde. Dinimiz başkalarında gördüğümüz kusurları kapatmamızı emreder ama biz birbirimizin kusurunu açığa çıkarmaktan çok büyük bir zevk alırız.
Komşularımın yaşları genellikle altmışın üzerinde. Ben gün yapmıyorum. Ev gezmelerine gitmiyorum. Mahalleye yeni taşındığım zaman biraz takılmıştım onlara, uyuşamadı düşüncelerimiz. Yine de her şeye rağmen iyidir aslında komşularımız. Fazla samimi olmadıktan sonra, ayarınızı bildikten sonra, yoktur kimsenin kimseye bir zararı. Kusursuz dost arayan dostsuz kalırmış.
Sevgiyle kalın.

01 Haziran 2017 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar