Mutlaka Okuyun

Yazar arkadaşım Sibel Karakız Evci'nin ikinci kitabı "Göğe Uzanan Sarmaşıklar" son zamanlarda okuyup da en çok etkilendiğim kitaplardan birisi. Yazarımızın ikinci kitabı içinde öyle akıcı ve içten öyküleri var ki. Etkilenmemek mümkün değil. Yazarımız annesini hiç tanıyamamış. Annesi onu doğurduktan iki saat sonra vefat etmiş. Onu teyzesinden tutun da, o an çevrede emzikli olan her kadın, yardım etmek için emzirmiş. Kendisini anneannesi büyütmüş. Anneannesi ona annesinin yokluğunu hiç hissettirmemiş, sevgi dolu bir ortam içinde büyümesini sağlamış. Ama ne yazık ki yazarımız, kardeşlerinden ve babasından ayrı büyümek zorunda kalmış. Annesini hiç görememiş, üstüne üstlük, annesinin bir fotoğrafını dahi bulamamış. Uzun uzun aramış. Herkeslere sormuş ama bulamamış. Annesinin bir fotoğrafını dahi göremediğini anlatan o öyküsünü okurken içim parçalandı adeta. Ağlayarak okudum. Kitabında kardeşlerinin yaşadıklarını anlatmış. Hepsi iç parçalayan öyküler.
Anne bir insanın hayatında ne kadar önemli. Annesini ölünce babasını başka biriyle evlendirmişler ve bütün kardeşler, babalarından uzaklaşıp, kendi ayakları üzerinde durmak zorunda kalmışlar. Hayat boyu, baba parası yiyen bir sürü insan var çevremde. Bir de Yazar Sibel Karakız Evci'nin hayat mücadelesi veren kardeşleri gibi insanlar var. Hayat ne kadar zalim. Kimisine kavun yediriyor, kimisine kelek. Dirhem dirhem verdiğini okka okka alıyor hayat. Ablam çok istediği evine çıktı ama şu an sağlık problemleriyle uğraşıyor. Rahat yok bu dünyada. Evi bitinceye kadar, küçücük bir evde sıkış tepiş yaşıyorken, tam ferah ferah evinde rahat edecekken, şimdi de sağlığını kaybetti. Biliyorum iyileşecek ama zor bir süreçten sonra. Yani diyeceğim, sahip olduklarınızla mutlu olmaya çalışın. Sizden daha zor şartlarda yaşayan insanlar var bu dünyada. Sibel Karakız Evci'nin kitabını okuduktan sonra ve ablacığımın durumunu gördükten sonra, bu gerçeği bir kez daha gördüm. Küçük şeyler için kedimizi üzmeyelim. Ölüm aniden geliyor. Hayat; biz bir takım planlar yaparken, hiç ummadığımız olayların başımıza gelmesi ne yazık ki!
Yazarımızın kitabını tavsiye ediyorum. "Göğe Uzanan Sarmaşıklar"
Benim ilk kitabım "Tavsiye Ediyorum" böyle kitap tavsiyeleriyle dolu bir kitap. İnsanlara okumayı sevdirmeyi amaçlamıştım. Kitabım İkinci Adam Yayınevi'nden çıktı. İnternet üzerinden alabilirsiniz.
Bir de Yazar arkadaşım bize imla konusunda her zaman yardımcı olan yazar Arkadaşımız Necmettin Yalçınkaya'yı tanıtan bir öykü kaleme almış kitabında. O öyküsü de çok harika ve Necmettin Bey gerçekten çok yardımsever ve eli öpülesi bir insan. Onun da öykü kitapları var. Ozan Yayınevi'nden çıkıyor kitapları. Necmettin Yalçınkaya'nın Ozan Yayınlarından çıkan kitaplarını da alıp okumanızı tavsiye ediyorum; öykü seven okuyucu arkadaşlarıma.
Sevgiyle kalın.

11 Eylül 2017 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar (2)