Naçizane Bir Tavsiye

(Son zamanlarda arkadaşlarımın bu tür sorunları olduğunu gözlemledim. Bir değil, iki değil... Kaç oldu.)




Ben de düşüncelerimi bir kez de burada paylaşmak istedim. Lütfen kimse üzerine alınmasın. Ben de arkadaş çok... Çok şükür. Bu konuyu tek kişi için paylaşmıyorum. Herkes aynı dertten mustarip midir nedir? Bir tek ben mi eşimle iyi geçiniyorum diyesim var.






Sizi sevmeyen için, size değer vermeyen için kendinizi üzmeyin, yıpratmayın. Hele de o kişiye beddua falan etmeyin. Yarısı sizi, yarısı onu tutarmış. O beddua döner dolaşır sizi bulurmuş. Sevmezse sevmesin zorlamayın. Boşanın gitsin. Ya da başka sevgili bulun. Ne diye kendinizi harap edip duruyorsunuz. Ben birine dostça davranırım, ya da sevdiğimi söylerim. Bakarım o benden hoşlanmıyorsa, anında uzaklaşırım. İnsan elbette üzülür. Hemen kafasından atamaz ama, boş verin. Hayatın sonu değil. Hemen kompleks yapmayın. Sizi sevecek birileri de bulunur. Kimse sevmese bile üzülmeyin. İbadet edin. Dost ararsan Allah yeter, meşguliyet ararsan İbadet yeter. İşinize verin kendinizi. Büyütmeyin kafanızda. Sevememiştir sizi belki de. Bazen siz de bazı insanları sevemiyorsunuz doğru değil mi? Ağzıyla kuş tutsa bile sevemiyorsunuz. Yok mu böyle insanlar çevrenizde. Benim var. "Sevmiyorum o kadını. Ne yapsa gözümde yok." dediğim zamanlar olmuştur. Hele de sevmediğim kişi, daha çok ilgi gösterip, beni sevgisiyle boğmaya çalışınca iyice nevrim döner benim. Hiç gelemem zorlamaya.
"Sevme arkadaşım sevme, istemiyorsan boşanırım." Sevgiliyseniz de "Başka bir sevgili bulurum kendime. Ben sevgilim olmadan da yaşarım. Benim için sorun değil" diyebilmelisiniz.






Güçlü olun biraz.


Güvenin kendinize. Hemen komplekse girmeyin. Hayatın sonu değil.
Şimdi diyeceksiniz ki, "Sen hiç karşılıksız sevdin mi ki?" Evet sevmiştim. Bir zamanlar beni de sevgilim terk etmişti. Ama ben üç yıl sonra başka bir sevgili bulup evlendim.Hiç de pişman olmadım.







Eski sevgilim beni sevmemiş, ya da o zamanlar bir takım sorunlar vardı. Benim ailemle ilgili. Neyse uzun hikaye. Benim için mücadele etmedi. Çok gençti. Kızmıyorum ona. Hayatın sonu değildi işte. Ben tekrar aşık oldum ve evlendim. Birisi sizi sevmiyor diye hayatınızı karartıp, karalar bağlamayın. Sevmezse sevmesin. Aldırmayın.







Eğer evliyseniz boşanın gitsin. Malları falan da düşünmeyin bence. Alsın malını başına çalsın. Siz çalışır yeniden mal yaparsınız. Eğer siz elinizden geleni yaptıysanız ve o hala size haksızlık ediyorsa, bırakın gitsin. Uğraşmaya değmez. Sizi daha fazla yıpratmasına, küçümsemesine izin vermeyin. Bazı insanlara çok değer verince şımarırlar. Bırakın gitsin. O zannediyordur siz ondan
vazgeçemezsiniz. Gösterin ona, onsuz da yaşayabileceğinizi... "Unutma: Senin küle çevirdiğin kalbi, bir başkası üfleyip yeniden hayat verir."




/Sunay Akın/




S...r edin gitsin!

04 Nisan 2015 2-3 dakika 76 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 9 yıl önce

    İnsan eşinden ayrılmaya görsün kadın içinde erkek içinde aslında zor bir durum ama ailelerin iç yüzlerini ancak kendileri bilir. İşin içinde hakaret, aldatma hele hele şiddet de varsa birlikteliğin de bir anlamı kalmıyor dikkat çekici bir yazıydı kutlarım Sıdıka hanım...👍

  • 9 yıl önce

    Çocuklar olunca çekip gitmek çok zor biliyorum da, ben o gün öyle bir psikoloji içinde yazmıştım o yazıyı. Arkadaşlarımın sıkıntılarını görünce, "Bırak şu adamı, çek git" dedim. Zor işler elbette.