Neden Atatürk

Atatürk'ü neden çok seviyor,özlüyoruz? Neden onun izinde gidiyoruz ?
O, büyük komutan. O, büyük önder. O,büyük insan!






Atatürk'ü kim sevmez? Öyle bir başkan nasıl sevilmez? Onu tanıyıp da sevmemek mümkün mü? Onu tüm kalbimle seviyor, takdir ediyor, yolunu izliyorum.Öğrencilerimi de Atatürk'çü olarak yetiştirdiğim için çok gurur duymaktayım.





Atatürk vatanını, milletini çok düşünen vatanı ve milletini seven vatan milleti için canını bile vermekten çekinmeyen büyük insandır.Vatanı yükseltmek çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmak için tüm fedakârlıktan kaçınmamıştır.Üzerinde yaşadığımız vatanımızı, göklerde dalgalanan Türk bayrağımızı bugün ona şükran duygularımızla borçluyuz. Atatürk sayesinde bu günkü vatanımızda hür bir şekilde yaşıyoruz.





Cephelerde en ön safta savaşa gitmiştir. Sakarya savaşında atından düşerek kaburga kemikleri kırıldığı halde sedye üzerinde görevine devam etmiştir.Böyle büyük başkan nerede bulunur?





Milletini büyük bir aşkla sevmiştir.Milleti yükseltmek için her zorluğa katlanmış, hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. ''Ben gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere milletim için canımı vereceğim'' sözüyle milletini ne kadar sevdiğini göstermektedir.Atatürk için her şey vatan ve millet içindir uslubuyla düşüncelerini tatbik etmiştir.





Devlet yönetiminde ve askerlik alanında maceraya hiç yer vermemiştir. ''Büyük kararlar vermek kâfi değildir. Bu kararları cesaret ve kesinlikle tatbik etmek lazımdır.''Düşüncesiyle kararlarını yerine getirmiştir.
Atatürk akıl ve bilime de önem vermiştir.Olaylara bilim adamı gözüyle bakarak hakikatı bulmaya çalışmıştır.''Akıl ve bilimin halletmeyeceği mesele yoktur'' demiştir.
İleri görüşlü, sabırlı, mantıklı, iyi kalpli, çalışkan, azimli, korkusuz bir liderdir.
Türk milletini çağdaş milletlerin seviyesine çıkarmak için siyasal,toplumsal ve ekonomik alanda inkilâplar yapmıştır.Kadına gereken değeri vermiştir.





Barışa sevgiye değer veren Atatürk dine de gereken önemi vermiştir. İslâm dinine yürekten inanmış, İslâm dinini benimsemiş,dini alet olarak kullanan yobazların ve softaların yanında değil, dinin yanında olmuştur. Müslüman ailenin çocuğudur.Türk milleti daha dindar olmalıdır. Hazreti Muhammed için ise''O Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. Onun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim senin adın silinir, fakat sonuca kadar o ölümsüzdür.''demiştir.





Atatürk, spora,gençlere ve çocuklara, sanata çok değer vermiştir. O çok yönlü gece gündüz uyumayan vatanı, milleti için akıl ve mantığıyla düşünerek uğraşlarını yerine getiren büyük insandır. Onu hangi yönüyle tanımayıp da, hizmetlerini inkâr edelim. Nankördür inkâr edenler.





'' NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE'', NE MUTLU ATATÜRK'Ü TANIYANLARA
Atam sen rahat uyu. Yolundayız. Ne mutlu sana! Ne mutlu bizlere!

16 Haziran 2013 2-3 dakika 7 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 8 yıl önce

    Sevim hanım,

    Atamızı özlüyoruz. Öyle güzel anlatmışsınız ki😙

    Teşekkür ederim...

    👑

  • -- Sayın Sevim hanım değeli yazınızı okudum hemde çok haz alarak okudum bu yorumu yapmak istedim çok güzel bir anlatım olmuş kutlarım,selam ve saygılarla. -- Atatürk, birçok yönleri ile anlatılır. -- Bir milletin ecdadına ve tarihine sahip çıkıp ondan dersler alması kadar isabetli bir faaliyet olamaz. Çünkü geçmişini bilmeyen milletler geleceklerine yön veremezler. Toplumda Atatürk'e sahip çıkanlar olduğu kadar, Ona karşı çıkanlarda olmuştur. Bunun temelinde, Atatürk'ü anlamak ve anlatmaktaki yanlışlık yatmaktadır kimisi art niyetli olarak kötüleyerek anlatır iken kimileri de farkın da olmadan sanırım fazla abartmışlardır. Atatürk'e sahip çıkan bazı kimseler, Atatürk'ü kendi ideolojileri istikametinde, milletin değer yargılarına ters bir yorumla Atatürk'ü anlatmışlardır.Bundan dolayı Atatürkçü olmayı dine karşı olmakla özdeşleştirmişlerdir. --- Dolayısıyla halka sanki Atatürk dine karşıymış gibi aktarılmıştır. Karşı çıkanlar ise, Atatürk'ü milletin manevi değerlerine düşmanmış gibi lanse ederek anlatmışlardır Hatta dindar olmak Atatürk'e karşı olmayı gerektirir, mantığı işlenmiştir. Bundan dolayı toplumun belli kesimlerinde Atatürk'e karşı tepki oluşmuştur. Her iki anlayışta yanlıştır, bu anlayışların arkasında milleti Atasından ayırmak isteyen yabancı güçler vardır. Bu güçler milletin birlik ve beraberliğini bozarak Atatürk'ü sevenler ve sevmeyenler diye ayırım yapmaktadırlar ancak gel gör-ki başaramayacaklardır. Selam ve sevgilerle Olmaz vede olmaz Türk'e önder vede lider Ne mutlu Türküm diyemeyen den vesselam.