Oğulcuğuma Mektuplar 2

Oğulcuğum,
Sana yazdığım mektupların hiç birinin cevabını alamadım.Nedeni kafamın içini kurcalayıp duruyor.Aklımdaki bütün ihtimalleri gözden geçirdim.Matematiksel düşünmenin vermiş olduğu olasılıkları hesaba kattım.Bulamıyorum bir türlü.Kahrolmamak elde değil.
Son zamanlarda gönül yaralarım durmadan azıyor.Belki bazılarına göre nedeni çok basit.Ama bana göre Ağrı Dağı'ndan büyük.Hele derdimi anlatamamanın verdiği üzüntü var ya,bu kahrediyor beni.
Diyorlar ki Hz.Musa kılıcını Kızıldeniz'e vurdu.Kızıldeniz baştan aşağı yarıldı.Fravun Hz.Musa'nın peşine düştü.Ya Kızıldeniz'i Fravun geçerse? Dini kaynaklarda geçmediği belirtiliyor.Ama benim korkum çok.O Kızıldeniz yarılırsa suları nereye akacak dersin? Durum hiç senin bildiğin gibi değil.İkinci Ramses Hitit kralıyla dövüşmüştü ya.Tutup Kadeş'e kadar gelmişti.Güya orada bir antlaşma imzalandı.Tarih bunu ilk antlaşma diye kayda geçmiş.Güya burada büyük kavgalar olmuş.Hitit kralı Muttila ben kazandım diyor.Ramses ise kendinin haklı olduğunu savunuyor.Karışık bir iş geldi bana doğrusu.Tarihte bir sürü karmaşık işler var.En iyisi karmaşık işlerin üzerini şalla örtmek.
Dün gece rüyamda ne gördüm biliyor musun?Güya Kommangene'de bulunuyormuşum.Hani Güneş'in en güzel göründüğü yer. Nemrut'un büstlerinin yanında geziniyordum.Bir tanesine gözüm takılmasın mı?O da ne ola!Biri yavaş yavaş yerinden oynamaya başlamasın mı? Derken bir ikincisi,üçüncüsü,sonra hepsi birden.Harekete geçmesinler mi?Hızlıca Nemrut Dağı'nın eteklerinden aşağılara inmeye başladılar.Her biri bir yöne koşuyordu.Ellerinde demir kazıklar,bellerinde demir gülleler vardı.Sanki bir yerleri işgal edeceklermiş gibi hızlı ve aceleciydiler.Geç kalmanın telaşları vardı gölgelerinde.Nereye giderdi bu Nemrut heykelleri,anlayamadım doğrusu.Çok korktuğumu da söylemeliyim bu arada.Öyle ya yüzyılların ötesine gidip o anı yaşamak ürperticiydi .Kahin olsa kahine gidecektim.Böyle kahin işlerini takmam ama çok korktum,çok.Ya zaman tüneline girmek diye bir düşünce doğruysa.Hayra yordum doğrusu.Zaten çarem de yoktu hayra yormaktan başka.
Nuh'un Gemisi'ni de arayıp duruyorlar Cudi Dağı'nda.Güya sular yeryüzünden çekilirken Nuh'un Gemi'si Cudi Dağı'nın üzerindeymiş.Sular çekilince dağın üzerinde kalmış.İnsanlar o gün bu gün bu gemiyi arar olmuş.Bir türlü bulunamıyorlarmış.Bu günkü teknolojin bu işi çözeceğine inanıyorum.Bu konuları çok da düşünecek halim yok.Herkesin bildiği gibi olsun istiyorum.
Benim merak ettiğim tek şey şu bizim Anadolu'da pek çok bilinmeyenin nasıl olduğudur.Uygarlıkların beşiği olmasından mıdır,nedir;bilemiyorum.Bildiğim tek şey bu kadar mistik olaylara gebe olan bu canım Anadolu'nun her türlü belaya hazır olması meselesidir.Bu konuyu düşüne düşüne aklımı çok zorluyorum.Aklın zorlanması hayra alamet değil,bilirim.Ama yapamıyorum bir türlü,oğul.
Dün gece Truva meselesi geldi aklıma.Yunan mitolojisinden bir sürü isim.Karıştı aklım doğrusu.Aklımda Hektor Agamemnon ve birkaç isim kaldı.Aldatmalarla dolu bir mitoloji.İşin içine Tanrılar da karışmış.Priameus ve Hakebe baş aktör.Paris'in çılgınlıkları.Bitmez tükenmez Truva Savaş'ı.Hile ile Akaların Truva'yı yağmalamaları...
Günü birlik zaferlere aldanma oğul.Bu sana yazdığım mektubun özeti.Zaferin onurunu aklından çıkarmazsan kazandığın zafer ancak zafer olur.Selam ile oğul.

20 Ocak 2019 3-4 dakika 10 denemesi var.
Yorumlar