Onuruyla Yaşamak

Kutlu Doğum Haftası afişin de diyor ki?
?İnsan onur(uy)la doğar!
Almanya'da görev yaparken Esslingen şehri Milli Eğitim Müdürü arkadaşımdı.İkimiz de yazardık.Bu yüzden beni severdi.Bir gece sonunda bana kendi kitabını imzalayıp sundu.Teşekkür ettim.Aldım baktım. İç kapağına Türkçe şöyle yazmış;
?İnsan onur(uy)la yaşar!
Bir an da anlayamamıştım.Sonra anladım ki, bu söz özenle seçilmiş.Aradan yıllar geçti.Bu güzel söz zihnimden hiç silinmedi.Kutlu Doğum Haftası afişini okuyunca tekrar canlandı.Adam taa yıllar önce bunu biliyormuş ve de önemini anlamış.
Şimdi ben de diyorum ki?
? İnsan onur(uy)la da ölür!
İnsan oğlunun hayatında inişler ve çıkışlar vardır.Bu inişler ve çıkışları yaşamak zorundadır.Kimileri bu yola dikenli yollar da der!Bu yollar da kalmadan yürümelidir.
Yaşamak her canlının en tabii hakkıdır.Cenab-ı Allah her canlıyı (bitki,hayvan,insan olsun) bir amaç için yaratmıştır.Her canlının dünya da bir görevi vardır.Bu görev yerine getirilirken değişik taktikler,metotlar ve çalışmalar uygular.Yapılan iş ya da çalışma birine zarar verirken, diğerinin hayatını kurtarır ve o canlının uzun süre sağlıklı yaşamasını sağlar.
Önemli olan insanın doğması,yaşaması ve günü tamam olunca ölmesidir. Bir de bu hayatı sürdürürken,sağlıklı geçirmesi ve onuruyla ölmesidir.
Yılan sürünür,kartal uçar,aslan yürür.İnsan denen canlı varlık ise bunların üstünde yaratılmış,kutsal sayılan bir canlıdır.Kendisine zeka verilen ve bunu en başarılı şekilde kullanabilen yüce bir varlıktır.
Bura da söz konusu olan insanın hayatıdır.İnsan hayatını sürdürürken binlerce çeşit engellerle karşılaşır.Mutlu olduğumuz, sevindiğimiz günlerimiz olduğu gibi hasta olduğunuz, kaza geçirdiğimiz ve çok üzüldüğümüz günlerimiz de vardır.
Öyle ya da böyle hayat akıp gidiyor.Zamanı kimse durduramıyor.Önemli olan sıra ile yorum yaptığımız sözleri yaşamaktır.Nedir bu güzel sözler?
?İnsan onur(uy)la doğar!
?Onur(uy)la yaşar!
? Ve Onur(uy)la da ölür!

06 Kasım 2013 2-3 dakika 115 denemesi var.
Yorumlar