Pinpon Topu Olduk

Pinpon Topu Olduk

Dünyadaki aç insan sayısı 844.895.556
Şaşırdık mı, hayır!
Bugün açlıktan ölen insan sayısı 27.962
Şaşırdık mı, hayır!
Bu yıl dünyada trafik kazalarında ölen sayısı 791.038
Şaşırdık mı, hayır!
Bugün ölenlerin sayısı 34.467.581
Şaşırdık mı, hayır!

Aklınız karıştı değil mi?

Dünyayı idare etmek, takip etmek kolay mı, bu rakamlar, yazımı yazdığım anda ortaya çıkan rakamlar!

Kim bilir yazım bittiği anda ne kadar değişime uğramıştır!

Merak edenler şuradan bakabilirler; https://www.worldometers.info/tr/

Nereden çıktı bu istatistik merakı diyenlere, konuyu biraz daha açarak anlatmaya çalışayım. Hani sabah akşam Covid, movid yuvarlanıp gidiyoruz, ben de merak ettim şu konuyu biraz araştırayım dedim.

Aslında tüm ülkelerin verileri de var ama rakamlarla aram iyi değil, o yüzden çok da şeytmemek lazım!

Hepimize birer maske taktılar, sokakları boşalttılar, hastaneleri doldurdular, sadece hastaneleri mi, kafamızı doldurdular, ceplerimizi boşalttılar!

Birçok insan neye uğradığını şaşırdı zaten ne yapacağını şaşırmış çoğunluğun yaşadığı bir ülkede, şaşırmadan kalmak sanırım mucize olurdu!

Gelelim konumuza, cidden ben de kızıyorum, sosyal mesafe koyulmamasına, sağlık kurallarına uyulmamasına fakat aklımı da durmadan tırmalayan sorulara bir türlü yanıt bulamıyorum! İlk dalgaydı, orta dalgaydı, son dalgaydı derken, dalgalı kura alışan vatandaşımız, şimdi de dalgalı bir hayat yaşamaya başladı!

Ekonomiyi, okulları, yaşam şartlarını tartışmak bir yana Abdullah Dilipak'ları, Ayasofya açılışlarını, İstanbul sözleşmelerini, Serdar Ortaç'ları, anasını, danasını konuşmaktan hiçbir şeye konsantre olamaz hale geldik!

Bazen neyi nasıl düşüneceğimi, neyi nasıl yorumlayacağımı, hangi şartlarda, hangi şartlara göre yaşayacağımı şahsen kestiremiyorum.

Pinpon topu olduk iyi mi!

Tüm bunların üzerine tuz biber olan, salak saçma insanların, savunmasız kadınlara saldırıları ve onlara karşı işledikleri günahları ve cinayetleri de takip ediyor olmak, bir insan olarak gerçekten yoruyor bizleri!

Haber izlemek mümkün değil, tartışma programları öyle onlara hiç yaklaşmamak lazım!

Peki, bu kadar ilerlemiş olan iletişim çağında “bu kadar iletişim ve haber kirliliğini” nasıl ayıklayacağız? Bu işin içinden nasıl çıkacağız? Yukarıda verdiğim veriler acaba doğru mu?

Bundan nasıl emin olacağız?

Ülkelerin her gün vermiş olduğu “sözde” bilgiler acaba ne kadar doğru? Ne kadar güvenilir? Düne kadar ülkemize güvenli değil, turist gönderemeyiz diyen ülkelerden birisi İngiltere, bu gün kalkmış Covid önlemlerimizi gözden geçireceğiz diyor!

Al buyur buradan ye! Miden alıyorsa, almıyorsa çıkar boşalt, tekrar yemeyi dene!

İtalya, İspanya, Almanya zaten Amerika evlere şenlik!

Şimdi ülkenin durumunu eleştiriyoruz, veriler doğru değil diyoruz veya güvenemiyoruz fakat diğerlerine bakıyorsunuz, onların da maşallah bizden kalır yanı yok!

Sözü uzatmanın fazla bir anlamı olduğunu düşünmüyorum zira önceki gün söylediklerimle, bir sonraki gün yazacaklarım arasında fark olabilir, şahsen ne yaptığımı, ne yazdığımı, neyi savunup, neyin karşısında duracağımı şaşırmış durumdayım!

Siz iyi misiniz? Vallahi tebrik ediyorum o zaman çünkü benim kayış sıyrıldı ve boşa dönüyor!

İnsanları, modern şekilde “köleleştirerek” bir sistem dahilinde yönetmeye çalışan bu küçük beyinliler, sanırım sapı samanı birbirine karıştırdılar ve dünyanın da kayışı boşa dönüyor olabilir!

Durum öyle ise, ki bana göre öyle, herkes sevdiklerine iyi davransın, kalp kırmasın, dünyaya da çok da sahip olmaya kalkmasın, bu sistemi oturtmaya çalışanları bilmem ama dünya bu kadar yanlışı kaldıracak kapasitede değil, fena bir tokat yapıştırabilir!

Şaşırır mıyım, hayır! 

01 Ağustos 2020 3-4 dakika 95 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)