Sabrın Önemi

Sabırlı olmak ne kadar zor olsa da, mükafatı o kadar çoktur. Bütün olumsuzluklar sabır etmemekten ileri geliyor. Kuran'ı Kerim de sabır üzerinde çok durulmaktadır. Allah sabredenleri çok sevmektedir. Sabır ne kadar zor ve acı görünürse de meyvesi çok tatlıdır. Neticede kazanacağın mükafatı çok büyüktür.Felaket ve musibetlere sabretmek güzeldir. Fakat Allah'ın yasakladığı , haram saydığı şeyleri işlememekteki sabır çok daha önemli ve Allah tarafından verilecek mükafat daha büyüktür.İmanı koruyan sabırdır. İbadetleri yapmak için de sabır lazımdır.
En büyük sabır afiyet ve bolluktai duyulan sabırdır. Bu sabrın hikmeti Bu sabır onlara güvenip bel bağlamamaktır.Hepsinin bir gün elden çıkabileceğini bilmektir. Bir kimse, sağlık , mevki ve servet sahibi , ferahlı bir durumda ise buna şükür etmesi, sabır göstermesi kolay değildir. Yokluğa sabır etmek mecburi gibi bir taraftan kolaydır.Fakat varlık durumundaki sabır daha zordur.Yemek mevcutken duyulan sabır daha zordur. Yemek yokken açlığa duyulan sabır ise daha kolaydır. Yokluğa duyulan sabır bir yönden meburi gibidir.
Günümüzde görülen bütün olumsuzluklar sabrın taşmasıyla olmaktadır. Aile yuvasını saran kavgalar, boşanmallar, intiharlar, evden kaçmalar hep sabırsızlığın verdiği örneklerdir. Her insan sabırlı olmasını bilse bu gibi olaylar görülmez . Sabredenlerin kazanacağı mükafat çok büyüktür. Ne yazık ki günümüzde çok kimse sabır etmesinini bilmemektedir.Bütün olumsuz gelişmeler sabır etmemekten kaynaklanmaktadır.
Kuran'ı Kerimdesabır üç şekilde bildirilmiştir.
1- Farzların yerine getirilmesindeki sevap bunun üç yüz derece sevabı vardır.
2- Haramlardan sakınmaktaki sabır, bunun altı yüz derece sevabı vardır.
3- Musibetlere sabır, bunun dokuz yüz derece sevabı vardır. Belaya sabır, sıddıkların dayanabileceği bir sabırdır. Nefse ağır gelen bir şeye sabretmek kolay değildir. Ancak sabredenler için mükafatı çok büyüktür.

18 Haziran 2012 1-2 dakika 7 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 5 yıl önce

    Özellikle de bir eğitimciden değerli bir öğretmenden sabrın önemini okumak bir başka oluyor

    Kutlarım Sevim hanım günün yazısını👑