Sağlıklı Satırlar

Lahana almıştım. Hemde arkadaşımla özellikle seçe seçe aldık. Lahana sarması yapacaktık ama ben sürekli etkinliklere gitmekten bir türlü saramadım. Oysa lahana sarmasını ne çok severim. Baktım lahana bozulmak üzere ben de, artık lahana salatası yapayım dedim. Lahanaları ince ince kıydım. İçine mayonez kattım. Tuz ve bir de salatalık turşusuyla harmanlayıp, buzdolabına kaldırdım. Mayonez ve tuz onu yumuşatıyor. O şekilde yiyorum bana çok iyi geliyor. Bağırsaklarım onu yediğim zaman çok hızlı çalışıyor. Lahana özellikle zayiflamak isteyenler için ideal bir besin. Lahana suyu ve çorbası yapanlar çok. Ben hiç yapmadım. Ben sadece sarmasını severim. İşte böyle sarma saramadığım zaman da kendime salata yapar, dolaba koyarım. Ara ara yerim. Ben her şey yerim. Sevmediğim bir şey var mı acaba diye düşünüyorum. Şu an aklıma gelmedi. Hele de hazır önüme sofra kursalar öyle hoşuma gider ki. Ama ne yazık ki, herkesi doyurma görevi evde benim. Bazen engelli kardeşimi de alarak dışarıda yemek yiyoruz. O da benim lüksüm oluyor. Dışarıda yemek yemeye de çok özenen biri değilim. Çok sağlıklı ve hijyen olmadığını düşünüyorum ama yine yerim.
Bugün evde kalınca buzdolabımla ilgilendim. Uzun zamandır dolapta kalmış bir iki besin vardı. Hepsini hallettim. Dolabımı temizledim. Bir de aygazımı sildim. Bu işleri kadınlar yapıyor bizim toplumumuzda ama evinde bu işleri yapan erkekler de vardır belki. Yapmalılar da zaten.
Pazara genellikle karnım tok çıkmak isterim. Eğer aç çıkarsam, gördüğüm her şeyi almak istiyorum. Bizim pazarlarımız harika. Her şey çok taze. Ben Kırgızistan'a gitmiştim. Orada doğru düzgün sebze yemiyorlar. Sürekli et ve hamur yiyorlar. Bizler ne yazık ki eti her zaman tüketemiyoruz; çok pahalı. Gerçi ben iki gün üst üste et yediğimde, üçüncü gün yemek istemem. Vejateryan değilimdir ama ona yakın huylarım vardır. Evde de kimse ete çok düşkün değildir. Etli ve yağlı yemekleri hiç sevmezler. Eti sadece köfte olarak tüketiyoruz. Bizim evdekiler lahana da yemezler. Eşim hariç. Eşim de benim gibi. Ne bulsa yer ama gençler ayırıyor. Mesela karnıbaharı da çok severim. Evdeki gençler yemiyor ve kokusundan dahi hoşlanmıyorlar.
Sağlıklı olmak için her şeyden yemek gerektiğini düşünüyorum. Özellikle bağırsaklarında sorun olanlar, lahana tüketsinler diyorum. Çok güzel çalıştırıyor bağırsakları.
İnsan aç kalınca her şey yer sanırım. Onları bulamayan ülkeler var. Biz çok şanslıyız. Ülkemizde her şey bol. Dediğim gibi Kırgızistan'daki pazarları hiç beğenmedim.
**Dürüm dürüm dürüldüm. Kuşak gibi sarıldım. Göbeğimi yardılar. Benden dolma sardılar.
**Bir kızım var, kat kat çeyizi var.
Hadi bu bilmeceleri bilin bakalım. Doğru cevapppp: Tersten, (ANAHAL)
Sağlıklı günler dilerim.

10 Aralık 2017 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar