Sevgi Nedir

Sevgi nedir? Bunu dile getirmek, Kalemlerle sayfalarda ifade etmek gerçekten çok zordur. Çevrede gördüğümüz sevgiler acaba sevgi midir?




Gerçek sevgi ilahi sevgiye dönüşmedikçe bütün sevgiler aldatmacadır. Sevgide bencillik düşünülemez. Gerçek sevgi kalplerin kopmayan manevi zincirle birbirine bağlanmasıdır. Bu öyle bir sevgi ki, sevgilinin bir ah çekmesi bile karşıdakini titretir, yakar kül eder.Uzaklık küçük sevgiyi öldürür yok eder, büyük sevgiyi kuvvetlendirir. İlâhileşen sevgi de seven kişi sevgilisini cisim olarak göremez.Bir hayal olarak görür.Yaklaştığı zaman o hayali kaçırır. sevgilisi o değildir. Tıpkı bir melek gibi. İlâhileşen sevgiye yaklaşılamaz. o ulvidir.Ebedidir. Kaçıcıdır.




Yunus Emre Şeyhinin kızını sevdi. Ona kavuşacağı anda sevgisi ulvileşti. Allah sevgisiyle kaynaştı.Allah aşkıyla dağlarda şiirler okuyarak gezdi.O cisim olarak sevgilisini değil gerçek aşkı ALLAH''TI. Şeyhin kızı sadece içindeki sevginin bir cismiydi.İlahesi bir hayaldi. O hayalin peşinde yıllarca koştu. Nihayet bulamadı. Yunus Emre'nin sevgisi Allah aşkına dönüştü. Allah aşkıyla şiirler okuyarak gezdi.




Gerçek sevgide sevgilisi uğruna yansa yok olsa . Yerinde bir avuç kül kalsa bunu da havaya savursalar, göğe yükselen kül ve toz bulutları yine sevgilisinin adını anarak savrulur. Ve Allah katına çıkar.




Sevgi cisme, maddiyata dayanmaz. Sevgi ruhanidir.Ruhta yaşar. Kalpte beslenir. Damarlarda dolaşır. Cisme dayanan sevgiler zamanla değerini kaybeder, çürür, yok olur.Sevgide ruhlar konuşmalı. ruhlar anlaşmalıdır. Bunu Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin, Leyla ile Mecnun, Arzu ile Kamber yaşamıştır.Benim hayranlığım onların yaşadığı sevgiye vardır. Gerçek sevgiler ölmez. Ebediyen yaşar. Dillerde dolaşır. Benim için sevgi ruha dayanmalıdır. Ruhta yaşamalıdır.Bu ölümsüz sevgidir.

19 Ocak 2012 1-2 dakika 7 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (3)
  • 8 yıl önce

    Sevgi paylaşmayı ve fedakarlık yapmayı gerektirir büyük ölçü de bunu başaranlar ulaşırlar gerçek sevgiye tebrikler günün bu güzel yazısına...👍

  • Sayın Şair güzel yorumunuzla denememe ödül, bana onur kattınız. Teşekkürlerimi sunuyorum.Gerçek sevgilerle kalınız.

  • -- Sevgi sevmeyen gönüllerde yeşermeyen bir güldür..