Sevmek Ne Demek

Sevmek var önemli bir duygu ;önemsizce yaşadığımız,yaşadığımız an mutluluk veren sonrasında mutsuzluğa sebeplerden en büyüğü.

Sevgi hayatın en büyük ödüllerinden biri yada en büyük zulümlerinden biri,hiç düşünmeyiz değil mi? aslında basit bir duygudur, yaşıyoruz iş de ne olacak; anladığımız bu, yaşamak ve mutlu olmak.O duyguyu yaşarken uzun zaman bende böyle düşündüm sonra... Sorgulamaya başladım.

Sevgi;çok ama çok özel bir duygu, herkeze verilmez,herkeze sunulmaz,herkezle paylaşılmaz ,herkeze karşı derecesi de farklıdır o kadar değerlidir ki! o kadar önemli, kıyamayız onu harcarken ve aslında o kadar basittir ki harcarız tek bir kelime ile ,o yüzden hep söylenir ALLAH kimseyi sevgisiz bırakmasın.Birinin sizi sevdiğini bildiğinizde mutluluğunuzu tarif etmek mümkün olmaz ,lakin, sizi seveni ,sizinde sevmeniz gerekiyor.Bazen gerekmeye bilir, belki yinede mutlu olabilirsiniz, ama seveni seviyorsanız daha çok mutlu olursunuz, yada siz birini seviyorsanız ve o sizi seviyorsa o zamanda çok mutlusunuz tabi ki sevmiyorsa da mutsuz kısaca zor bir olay.

Anneyi sevmek, kardeşi sevmek ,babayı ,bir çiçeği ,bir böceği ,denizi, kuşu, her şey sevilebilir. tüm bu sevgiler sana mutluluk verebilir ve tüm bunlar senden karşılığını istemeyebilir, ama tek bir sevgi karşılığını mutlaka ister oda aşk a duyduğun sevgi,o mutlaka karşılığını ister olmasa olmaz .

Sevgi dedin mi bazen koyu bir ormandan geçmek gibidir, her yer ağaçtır her yer yeşil,güneş bile görünmez, aslında orman güzeldir ama boğulursunuz bu kadar çok örtünmek den.Bazen sevgi size bunu verir.Bazense çöl gibidir sıcaktır ve yakar, acıtır, susuz bırakır susuz kaldıkça yıkılır, üzülür gün be gün erirsin, tükenirsin.Sevgi vardır geniş ovalar gibidir ,çiçeği ,kuşu, börtü ,böceği ne ararsan var, berrak sular, türlü canlılar çiçekler temiz hava iş de bu dersin sevmek sevilmek.

Bir arkadaşım sürekli derdi ""bak canım kardeşim gerçekte sevgi ,ya öldürür yada süründürür. Bunları yapmadan önce ,seni kendine çekmek için ağzına bir tutam bal sürer"" gerçekten öyle

Sevgi için sevgili için intihar edenler ,sevgili yada sevgiyi kurşuna dizen, karşılığını alamadığı için kan kusturanlar, sevgi bu ne yaptıracağı ,kimde ne tepki vereceğide belli olmuyor.

Elbette istemeyiz kötü olsun sevgileriniz,elbette istemem acı olsun sevgileriniz o yüzden sevginize değer verin ,sevdiğinize değer verin hayatın size verdiği ile yetinmeyin onun üzerine yenilikler katmaya çalışın.

Her yerde, her şekilde ,size mutluluk veren sevgiyi bulmanız dileği ile?

?? Unutmayın hayalleriniz kadar büyük,sevginiz kadar güzelsinizdir.

07 Eylül 2008 2-3 dakika 3 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (5)
  • 15 yıl önce

    "tek bir sevgi karşılığını mutlaka ister oda aşk a duyduğun sevgi,o mutlaka karşılığını ister olmasa olmaz ." işte bendeki olayda bu..Ne güzel yazmışsın Ağabey Yüreğine sağlık.. 👍👍😭

  • 15 yıl önce

    "Bir arkadaşım sürekli derdi ""bak canım kardeşim gerçekte sevgi ,ya öldürür yada süründürür. Bunları yapmadan önce ,seni kendine çekmek için ağzına bir tutam bal sürer"" gerçekten öyle" oyoy şu ikindi vakti iyice hüzünlendim sayende Ağabey.. güzel bir deneme.. Sevgi,sevgi,sevgi... en zoruda karşılık bulamamak..Ama hiç birinden bulamayınca sevgi boyutu nefrete dönüşüyor.😤

  • 15 yıl önce

    sen umutlarını sıcak tut her şey umutla başlar kendini güçlü tut gerisi kendiliğinden gelir

  • 15 yıl önce

    Umut olmadan olmuyor zaten.. Elbet kaderde yazılmıştır ve günü var demek..En zor olan sabretmek tabii sabrın mükafaatıda büyük olur inşallah..👑😊

  • 15 yıl önce

    🤐🤐🤐 sevgi ancak bu kadar sevilir...sevdirilir...benimsetilir...denemende ayrı güzeldi...saygılarımla😙