Sürükleyici Bir Kitap

Sanırım çok satan ve de çok okunan bir kitap okudum. Çok sürükleyici bir kitap. Okuduğum bir kitabı birileriyle paylaşma arzusu duymuşumdur her zaman. Çok istediğim halde çocuklarıma okuma aşkı kazandıramadım ne yazık ki! Eşim de ben de okumayı seven insanlardık ama çocuklarım, bilgisayar oyunlarına çok düşkün oldular ve okumayı sevmediler.
Ben neyi çok istediysem olmadı zaten bu dünya da deyip sitem edeyim.
Neyse etmeyeyim. Halime şükürler olsun diyeyim.
Bizlere şükretmek öğretildiği için, sahip olduklarımızla mutlu olup, her zaman şükrettik halimize.
Ama eşim şükretmek yerine daha yi bir hayat için mücadele vermemizi, gerektiğinde çatışmaktan çekinmemizi söyler durur.
Bizler her şeye razı olduğumuz için bu düzen değişmiyor diyor...
Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Ben eşimi olduğu gibi kabul ettiğim için bunca sene onunla geçindim. Aslında zıt kutuplardayız. Çok farklıyız, ama birbirimizi olduğumuz gibi kabul ettik.
Bitirdiğim kitabın adı "Beyoğlu'nun En Güzel Ağbisi" isimli Ahmet Ümit'in en son romanı. Okumayı çok istediğim bir kitaptı .Beyoğlu'nda Tarlabaşı semtindeki insanların hayat hikayelerini anlatan, sürükleyici bir kitap.
Hiç sıkılmadan okudum.
Aslında kitabın içinde hoşuma giden bir çok bölümler vardı, hepsini buraya yazmam mümkün değil elbette.
***********
*Engin yakışıklı br adamdı...Hani şu küstah yakışıklılar var ya onlardan. Bazı kadınlar bayılır bu tiplere."
*Dünyada en çok cinayet aşk nedeniyle işleniyor. Namustu, töreydi, kıskançlıktı millet birbirini acımasızca boğazlıyor."
*Bu memlekette kadınların eti de canı da sudan ucuz. Bu memlekette kadınlar, erkeklere kurban diye sunulmuş, hem zevklensinler, hem işlerini gördürsünler hem de öldürsünler diye".
*Bu dünya da canlı cansız he şey satılık. Paran varsa her şeyi satın alablilirsin, elbette en başta insanları. Doktorları, hakimleri, savcıları, polisleri...Bu ülkenin sorunu ahlaksızlık, şeref yoksunluğu, onur kaybı."
*Kocasını sevmese de onun sağladığı konfora aşık olan bir çok kadın tanımıştım."
*Nizam gibi adamlar ezik insanlardır. En dipten geliyorlar.Üstüne üstlük adamcağız çok çirkin. Ömrü boyunca horlanmış. Horlanmak kindar yapar insanları, intikamcı yapa.".
*Eskiden aşk da bir zarafet vardı, bir mahremiyet...Kaldı mı şimdi öyle bir şey! Adamla tanış, üç gün sonra yatak. Atina'da da böyle ,İstanbul da da...Böyle aşk mı olur be! Özleyeceksin, özleteceksin ki değerin olsun."
*Kaybolmuş insanları kazananlardan daha yakın bulurum kendime. Onların yaşadıklarında çok fazla merhamet vardır, çok daha fazla acı!"
Kitaptan alınmış bölümleri paylaştım. Umarım seçtiğim bölümleri sizler de beğenirsiniz.

Sevgiyle kalın
.

21 Haziran 2017 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar (2)