Tarih Yazılan Gece

15 Temmuz 2016 Darbe girişimi geçeli hayli zaman oldu.Nedense içimden iki satır yazmak geçmedi.
Bu kez kalemi elime aldığımda kafamda o kadar çok ve derin düşünceler vardı ki;Hangisini yazacağıma,söze nereden başlayacağıma bir türlü karar veremedim!
Karşımızda binlerce imanlı ve ihlaslı insanı tuşa getiren gizli bir örgüt vardı.Nerede ise insanın;
'---Böyle de Müslüman mı olur?' diyesi gelen hain bir örgüt çalışması.Ve bu örgütün başı olan hain bir din adamı.Allah böyle din adamlarından ve ona inanan Müslümanlardan bizleri korusun.
Kendi deyimiyle;
--- Müslüman bir imamdı.Bizi de kandıran din adamı olmasıydı.O kandıra bilirdi.Biz imanlı ve inançlı bir insansak neden böyle sapık imamlara kanmıştık?Neden böyle sapık bir adamın oyuna gelmiştik?
Daha sorulacak ve cevaplanacak o kadar çok soru-cevap var ki!İşin en mühimi İslamiyet adına oynanan kirli ve alçak oyuna kanmak.Ona destek olmak.Darbe girişimine kadar ses çıkarmamak!İşte burada bütün inananların düşünmesi gerekir.Eğer bu adam 'sırımı yiye yiye göne dadanmasaydı' bu işlere asla kalkışmazdı.
Hiçbir Müslüman ve imanlı insan kendi ülkesine asla böyle bir darbe girişiminde bulunmazdı.Ama Fetö denilen bu satılmış uşak bunu rahatça yaptı ve Türkiye üzerinde ameliyata girişti.
Demek ki;
Bu yıllardır hazırlanan ülke ve din düşmanlarının hazırladıkları planlı,proğramlı bir darbe girişimi idi.
O gece bütün vatanını sevenler ve Türk Milleti ayakta olmasaydı bu iş başarıyla bitecekti.Zafer bu hainlerin olacak Humeyni kılıklı adam Amerika'dan özel uçaklarla getirilecekti.Ama oyun tutmadı.Onların bir bildiği varsa Allah'ında bin bildiği vardı.Ve övdüğü bu milleti korudu.Uyanık tuttu.Birlik ve beraberlik içinde;
Darbeye karşı,darbe girişiminde bulunuldu.Darbe durduruldu.Başarısızlığa uğratıldı.Bertaraf edildildi.Millet canını ortaya koydu .Tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi;
'--- Ya İstiklal, Ya Ölüm!'dedi.Dost düşman şunu gördü ki;Türkiye'de kimse darbe yapamaz.O askerin darbe yaptığı zamanlar çok geride kaldı.Millet uyandı.Hain paşa da olsa al aşağı eder.Hiç bir hain asker Türkiye üzerinde oyun oynayamaz.Milleti yıllarca geriye götüremez.Paraları keyfi için çar-çur edemez.Kendi keyfine göre kanunlar çıkarıp düzenlemeler yapamaz.O köprünün altından çok sular geçti.Şunu asla unutmamak lazım;
O gece çok uzun geçti.Çok karanlık ve sıkıntılı geçti.
Kardeşi kardeşe düşüren ve kardeşin kardeşine kurşun sıkmasına sebep olan alçaklara iyi bir ders verildi.Türkiye ve din adına oynanan hain oyunlar bozuldu.Bayrağını eline alan herkes hiçbir siyasi kaygı taşımadan;
'---Söz konusu vatansa gerisi teferruattır!'diyerek meydanlara 'Demokrasi Nöbetine'koştu.Daha önce de yazmıştım;
'---Demokrasi nöbetine sadece demokrasiye inanlar gider ve bu Demokrasi Nöbetini tutar!'Öyle de oldu.Demokrasiye inan bu millet meydanları doldurdu.Günlerce Demokrasi adına nöbet tuttu.
Bunlar oldu.Bu olayları acısıyla,tatlısıyla hepimiz yaşadık.İnşallah bir daha yaşamayız!
O gece çok karanlık olsa da sonu aydınlık oldu.Her gecenin sabahı olduğu gibi 16 Temmuz 2016 sabahında güneş yeniden pırıl pırıl doğdu.Yeni Türkiye Ufuklarında al bayrak şanla ve şerefle dalgalanmaya devam etti.
Hainlere geçit vermedi.Ebediyen vermeyecekte.
Demokrasi kazandı.
Demokrasiye inan Türk Milleti kazandı.Peygamberin övgüyle söz ettiği bu Necip Millet hainleri inlerine gömdü.İnşallah bundan sonra herkes aklını başına alır bu girişimden ders alarak asla böyle bir darbe girişimine kalkışmaz.
Yoksa;
'---Asra bedel bir gece de olsa'sonucu daima muhteşem olur ve;
'--- Tarih yazılan bir geceye dönüşür.'

Kemal DOĞANAY

04 Ekim 2016 3-4 dakika 115 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 7 yıl önce

    Ortada birilerinin tezgahı var ve biz hırsıza kol kanat gerene, onu palazlandırana hesap soracağımıza boş şeylerle vakit geçiriyoruz.

    Demokrasinin ne olduğunu bilmiyoruz!

    Olan da gariban halka oluyor👎