Temiz Temiz Bir Yazı

Evde giydiğim kıyafetlerimin hepsi lekeli, yağlı, çamaşır sulu. Evde giydiğim bir kıyafeti ikinci gün giyemiyorum, her gün değiştirmem gerekiyor. Evde ağır işçi gibi çalışıyorum.
Bir yıldır bir de kedimiz var. Onu kucağımıza alınca, patisiyle delik açıyor. Tam oluyor. Hani sanayide, yıkama yağlamada çalışan işçiler vardır ya, tulum giyerler. Tulumları da, siyah yağ lekeleriyle doludur, yıkasalar da çıkmaz. Kendimi onlar gibi hissediyorum. Bir yakınımız vardı. "Çocukların eski ayakkabılarını pantolonlarını atmayın, bizim işçilere getirin derdi." Milletten eski ayakkabı, pantolon, eski giysi toplayıp, çalışan işçilerine dağıtırdı.

Evde çalışırken, benim giysilerimde aynı oluyor. Hele de mutfakta soğan kavurduğu kıyafetiyle toplum içine girerse kadın, burcu burcu millete soğan kokar ve bu koku çok rahatsız edicidir, bilirim. Sevdiğim, hanım hanımcık bir komşum vardı. Üstü başı her zaman soğan kokardı.
Dün banyoda kireç sökücüyle temizlik yaptım. Kireç sökücünün sıçradığı yerler beyaz beyaz oldu. Bu sabah, kuşlar doğalgaz borusunun üzerini kirletmişler, boruyu temizledim. Üstüm başım kuş pisliği oldu. Kaşınıyorum! Banyo yapmalıyım. Kaşınmak deyince de iki gün önce yaşadığım bir olayı anımsadım.
İki gün önce, bir ağacın altında oturdum. Ağacın altında oturmak çok keyifliydi. Etraf mis gibi çiçek kokuyordu. Üfül Üfül bir esinti vardı. Orada oturmaktan çok keyif aldım. Ama ağaçtan üzerime küçük küçük bir şeyler düştü. Otlar, ağaç kabukları gibi bir şeylerdi sanırım. Bu yüzden, eve gelinceye kadar kaşındım. Tramvayda kaşındım, durdum! Eve geldim, üzerimi çıkardım, duş aldım. O giysilerimi yıkadım. Doğa çok güzel ama doğada bir takım küçük böcekler, sinekler var. Ben alışık değilim. Toprağa oturmak sağlıklı ama içime karıncalar giriyor.
Evde de çalışırken üstüm başım kirleniyor, doğada otururken içime bir şeyler giriyor. Uzaya mi gitsem acaba?
Nasıl gidilir bilmem ki ben. Giden varsa, bana yol tarifi verirlerse sevinirim.
İyi ki sular akıyor. Sular her şeyi temizliyor neyse ki.

Sevgiyle kalın.

Sıdıka Yakşi

20 Haziran 2018 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar