Türk Olmak Şereftir

Beşir Ayvazoğlu Türk Olmak isimli makalesinde;
'Dedesi Polonyalı diye Nazım Hikmet'i Türk Edebiyatından ihraç mı edelim?..Ahmet Haşim, babası tarafından İstanbul'a getirildiğinde Türkçe bile bilemiyordu; Ama Türkçenin en has şairlerinden biri değil midir?'
'Mehmet Akif'te Türk!tür amma Arnavut.
İmdi İstiklal Marşı'mızın şairini (Türk ırkından olmadığı için)Türk saymayacak mıyız?'diyor!
Prof.Dr.Yasin Aktay,Bayburt'ta katıldığı panelde bir soru üzerine;' Türk dediğin bir sentezdir.Türk diye bir ırk yoktur,demiş.'
Ben daha öncede yazdım;
---Adam Türk Toplumu'na hitap ediyor.Türkçe konuşuyor,sorulan Türkçe soruya yine Türkçe cevap veriyor.Demek ki bu işte bir yanlışlık var?..Türkçe okuyan,Türkçe yazan,Türkçe konuşan birinin kimliğini inkar etmesi düşünülemez!Öyleyse burada anlaşılamayan ya da açıklanamıyan bir ifade eksikliği var.Eğer öyle değil de;Türk ırkı vardır.Türk Milleti'de en büyük bir millettir deseydi ve buna bağlı olarak ancak dünyada saf ırk kalmamıştır.Türkler de öyledir.Her ırktan ve milletten bize insanlar katılmıştır.Her millette olduğu gibi bizde de artık sentez oluşmuştur.Kısacası;Kendini Türk sayan herkes Türk'tür, açıklamasıyla sözünü bitirseydi,bu karşı çıkmalara ve münakaşalara asla meydan verilmeyecekti.
Ben Avrupa'da çalıştım. Bütün Avrupa Ülkeleri'ni baştan aşağı gezdim.Araştırmalar yaptım,yazılar yazdım.Hatta Almanya'da çıkarılan bir Türk Dergisi'nde başyazarlık yaptım.Makale ve araştırmalarım yayılandı.
'İslamın ve İnsanın Gözyaşları!' isimli makalemden dolayı tehditler aldım.Dost diye yayınlanan ve belki de hala yayın hayatını sürdürüyor bir dergide Osmanlı İmparatorluğu ve Türkler hakkında yazdığım bir yazım yüzünden bağlı bulunduğum Konsolosluk tarafından uyarıldım.Geri çekilmekle tehdit edildim.Ama hiç yılmadım.''Aslını inkar eden haram zededir,' sözüne inanarak kimliğimizi yazdım.Doğruları ifade ettim.Çünkü;
Biz kabul etsekte,etmesekte Avrupalı gözünde 'Türk demek,Müslüman demektir.Müslüman demekte Türk demektir!'Sen Avrupa'da hangi milletten olursan ol müslümansan,Türksün.İstersen ateist ol yada inançsız,Türksen,Müslümansın.Burada ırk hiç önemli değil.Önemli olan tarih sahnesindeki rolün ve dünya siyasetindeki görüşlerindir.
Her insan kimliğiyle gurur duymalı.Biz de Türk Olmakla Şeref duymalıyız.Kim nasıl anlarsa anlasın ve ya nasıl yorumlarsa yorumlasın.
Allah,her insanı bir anadan ve babadan yaratmış.Yaratırken de kimseye sorulmamış.Hangi milleti ya da hangi dini seçeceksin diye?..
O prof'ta açıklama yaparken bunlara dikkat etmeli ve yanlış anlaşılmaları ortadan kaldıracak bir açıklama yapmalıydı.Yapmadı ve sustu.Bu da fitneye meydan verdi.
Böyle akademisyenler konuşurken,konuşmalarına mutlaka dikkat etmelidir.
Yunusun dediği gibi;
'Söz ola kese savaşı
Söz ola bitire başı
Söz ola ağılı aşı,
Bal ile yağ ede bir söz..'

07 Aralık 2013 2-3 dakika 115 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 10 yıl önce

    Yazınızı büyük bir mutlulukla okudum, Elbette Türk olmak bir şereftir. Bunu Peygamber efendimizin şu hadisine mazhar oluşumuzdan anlayabiliriz.

    "Kostantiniye muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden emir ne güzel emir; onu fetheden ordu ne güzel ordudur."

    Bu Milletten nice Fatihler çıktı ve İnşallah kıyamete dek çıkacaktır. Osmanlı çok farklı din ve ırktan insanı bir araya getirmiş ve himaye etmiştir ve asla baskı kurmamış, sömürgeci olmamıştır, günümüzün büyük devletleri Osmanlı gibi adil olsa bu gün bir çok ülke sömürge altında can çekişmezdi.

    Kutlarım... Saygılarımla.