Üzüntüler Ülkesi

YAZACAK İYİ ŞEYLER BULAMADIM
Bu sene çok yağmur yağdı. Eskişehir'de hala da yağıyor şu an. Umarım bu yağmurlar faydalı oluyordur.
İyi şeyler olsun istiyorum. Yağmurlar faydalı olsun, çiftçinin yüzü gülsün. İnsanlarımız mutlu olsun istiyorum. Öyle çok üzüntüler yaşıyoruz ki ülkece! Benim zaten ayrı üzüntülerim var. Engelli bir kardeşle yaşıyorum. Ablam kemik iliği kanseri. Oğlan kardeşim yurt dışında, her zaman gelemiyor. Oğlumun biri işinden çıkarıldı. Eşim yıllardır düşük ücretle çalıştı. Neyse ki çalışıyor, işsiz değil en azından. Ben çok istediğim halde, bir meslek sahibi olamadım. Son dönemde yazıyorum, kitaplarım oldu. Neyse, yazılarım okunuyor, kitaplarımı satıyorum. Ama ülkem için ve halkım için üzülüyorum.
Şehit olan gençlere, işsiz gençlere, parasızlıktan evlenemeyen gençlere, ürününün karşılığını alamayan köylümüze, öldürülen kadınlarımıza, iş kazasında ölenlere, trafik kazalarında ölenlere, tecavüze uğrayanlara, askeri ücretle geçinmek zorunda kalan insanlarımıza, et yiyemeyen insanlarımıza...Çok üzülüyorum!
İnsan bazen evindeki sorunları unutup dışarıda yaşanan olaylara da üzülüyor. Hangi birine üzüleceğimizi şaşırıyoruz. Aslında mutlu olmak ve insanca yaşamak bizimde hakkımız ama olmuyor işte. Bu yağmurların faydalı olmasını diliyorum. İyi bir şeyler olsun, iyi haberler duyayım istiyorum. Şu yağan yağmurlar ülkemdeki bütün sorunları temizlesin, ülkemiz insanı bu yağmurlar sayesinde mutluluğa kavuşsun istiyorum. Kısaca, bir mucize gerçekleşsin istiyorum.
Bir meslek sahibi olamadım, yıllardır çok üzüldüm ama son dönemlerde meslek sahibi olmuş insanların başına gelenleri gördükçe, onlar için de üzülüyorum. Artık meslek sahibi olmadığım için üzülmüyorum. Artık çok yoruldum. Çalışacak gücüm kalmadı. Üç kitabım var, başka bir kitap çıkarmaya dahi çok üşeniyorum!
Bir ara üst üste depremler oluyordu. Bir ara 12 Eylül'de gençlerimiz telef olmuşlardı. Her dönemde ayrı üzüntüler yaşadı bu ülkenin insanları.
Cumhuriyet öncesi de savaşlarda telef olmuş insanlarımız. Yani ne yapsak, her dönem ayrı üzüntüler oluyor. Üzüntüsüz günümüz yok. Beni durgun ve soğuk olduğum için sürekli eleştirir bazı arkadaşlarım. Dünya'da ve ülkemizde bu kadar çok üzüntü varken, sürekli neşeli ve pozitif nasıl olunabiliyor ben bilmiyorum. Elbette her gün ağlayacak değiliz ama yine de ben duyarsız olamıyorum yaşananlara.
PKK yıllardır bir sürü insanımızı öldürüyor, o ayrı bir üzüntü.
Benim aklıma gelmeyen daha birçok sorunları var ülkemizin. Ben yaşadığım kadar yaşadım da, gençlerimize üzülüyorum. Bir mucize gerçekleşsin, her şey düzelsin, herkes mutlu olsun istiyorum.
Şu yağan yağmurlar bütün kötülükleri ve üzüntüleri yok etsin istiyorum.
Yağan yağmura baktıkça, "Lütfen boşuna yağma, bir şeyleri değitir" diyerek yağmura fısıldıyorum.

09 Nisan 2018 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar