Vatansever

Aramızdan bedeni olarak ayrılışının 75. yılında Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyor , ülkemiz için yaptığı fedakarlıklardan dolayı rahmetle anıyorum.


Ülkemizde gözle görülür büyük bir kutuplaşma söz konusu ve bu hadise Akp iktidarıyla beraber kendini daha fazla hissettirmeye başladı. Bunun nedeni bilindiği gibi kişilerin düşünce tezatlıkları ve tarafların ülke yönetimindeki aktif/pasif rolleridir.

Türkiye Cumhuriyetinin tarihi 90 yıldan ibaret değildir.1071 Malazgirt savaşından itibaren Anadolu toprakları , 1261 yılından itibaren ise Rumeli toprakları Türk yurdu haline gelmiştir.Türkiye Cumhuriyeti bir fidandır. Fidanlar toprağa hazır ekilir.Ama yetiştiği toprakdan farklı bir toprağa ekildiğinde olgunlaşamazlar , çok geçmeden ölüverirler.Bizde şimdi yetiştiğimiz toprakları inkar etmeye kalkarsak sonumuzun ne olacağı açıktır.


Toplum içinde yaygın olan Vatansever kelimesini her fertden duymak mümkün , ama kişilere vatanseverliği biraz açmaları istediğinizde çok farklı yanıtlar alabilmekteyiz.Bunun nedeni şüphesiz düşünce tezatlıkları.Kısa bir örnek vermek gerekirse Atatürkcü kesim çoğunlukla Osmanlı padişahlarından haz etmez. Aynı şekilde Osmanlı yanlıları ise Atatürk'den pek haz etmez.


Gerçek vatansever ; tarihini bilen , kendinden önce ülkesi için fedakarlıkta bulunmuş kişilere saygıda kusur etmeyen , gerektiğinde ülkesi için canını seve seve verebilen , bunların dışında da ülkesinin menfaatine olacak işler peşinde olan kişidir. Gerçek vatansever kültürünü yaşatan , bilimle uğraşıp halkına faydalı olmak isteyendir. Gerçek vatansever vergisini veren, ülke için faydalı kişiler yetiştirendir.


Gerçek vatansever , Mustafa Kemal Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet saygı gösterebilendir.Yavuz Sultan Selim'i , Alaattin Keykubat'ı, Alp Arslan'ı , Kanuni Sultan Süleyman'ı unutmayandır.

Fakat günümüzde vatanseverlik çok farklı boyutlarda. Büyük liderlerimizi aşağılamaya kadar gidebilen saygısızlıklar söz konusu. Sevmeyebiliriz , yaşam tarzları bizim düşüncelerimize aykırı olabilir.Ama bu ülke toprakları üzerinde yaşıyorsak saygı göstermek zorundayız.

Bunları yazarken utanıyorum.Ya siz ?


Ben iyi bir vatansever olmayabilirim,
Ama;

-Yolsuzluk yapan bir siyasetçiden
-Rüşvet yiyen bir memurdan
-Vergi kaçıran esnafdan
-İşadamı görünümlü zehir tacirlerinden
-Dindar görünüp her lokması haram olanlardan
-Atatürkçü olup ülkeye her türlü zararı verenlerden
-Ögrencilere kendi ideolojisini aşılamaya çalışan öğretmenlerden
-Hastanesine gelen hastalarla ilgilenmeyip, hastalarını muayenehanesine yönlendiren doktorlardan,

Daha vatanseverim.

10 Kasım 2013 2-3 dakika 3 denemesi var.
Yorumlar