Yeni Bir Hayat

Türkiye' de organ nakli olmadığı için, günde on insan hayatını kaybediyor. Ülkemizde organ nakli konusunda en fedakar ilimiz Antalya'dır. Antalya bütün Türkiye'deki organ nakli ameliyatlarının yüzde 25 ini tek başına yapıyor. Bu sene 60.000 kişi organ bekliyor. Bu altı stadyum dolusu insan anlamına geliyor. Organ nakli oranı bir milyon kişide sadece üç kişi.

"Bir insanın bir insana verebileceği en güzel armağan, en büyük iyilik, ona bir yaşam bağışlamaktır" diyor. "Yeni Hayat" belgesel proğramında konuşan doktor. "28 yıldır, bu mesleğe adadım kendimi. Bir insanı tekrar yaşatmak kadar güzel bir duygu yok bu dünyada."

Kendisine organ bağışlanan bir hanım, "Ben gerçek insanlığı o zaman gördüm. Bana bir hayat bağışladı, bir dünya bağışladı o insan"diyor. Ve şöyle devam ediyor. "Bütün bir hayatınız boyunca kötülük yapsanız bile, ölürken organlarınızı bağışlayıp, birilerine hayat verdiğinizde mutlaka cennete gidersiniz."
Kim cennete gidecek, kim cehenneme gidecek bilemeyiz elbette ama organ bağışlayan kişiler, herkesin gözünde kahraman oluyorlar ve büyük bir insan olarak anılıyorlar. Öldükten sonra, iyi bir isimle anılmak, çok onur verici bir insan için.

Aslolan, yaşamak ve yaşatmak. Yanımıza iki kişiyi alarak en yakın sağlık kurumuna gittiğimizde, çok kısa bir süre içinde organlarımızı bağışlayabiliyoruz. Yeni hayatlar için sizde bir adım atın. Bu konuda çok duygusal olmaya gerek yok. İnsanlar, ölümden çok korktukları için hayattayken organlarını bağışlamaktan korkuyorlar. Oysa bu çok kutsal bir davranış.
Dinimizce de yasak değilmiş. Maide suresinde organ bağışlamanın sevabını anlatan ayetler bulunmaktaymış. Bu konuda ilahiyatçılar açıklamada bulundular.
insanın insana verebileceği en büyük hediye yaşamdır.
sevgiyle kalın.

20 Kasım 2016 1-2 dakika 76 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (3)
  • 7 yıl önce

    Günün yazısını ve yazarımızı kutlarız👑

  • 7 yıl önce

    İşin özü önce yaşatmak, sonra, bir başkasının vücudunda yeni bir yaşama devam etmesi tek organımızın bile olsa.

    Bu ne lütuf, ne de öldükten sonra iyi anılmak için değil. Desinler nedir ki... Varsın demesinler... Benim organ bağışladığımı kimse bilmesin. Hatta bağışladığım kişi ve yakınları da.. Aslolan bir hayat kurtarmak değil mi, bir süreliğine de olsa...

    Önemli bir toplumsal sorunumuza değinen çok değerli bir deneme. Kutlarım Sıdıka hanım. Sevgimle...

    👍👍

  • 7 yıl önce

    Yorum yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.