Yeni Yıl

Ve

Eskiyi unutmak adına bu gece bir rakamın üzerini sileceğiz yeni bir harf ekleyeceğiz yaşanmışlıkları bir geceliğine de olsa takvimden son yaprağı koparırken unutup ve kırmızının murad olduğu renklerden medet umulan bir gece daha, bugünden farkı varmışçasına. Sebepli sebepsiz kahkahalar atacağız ve çok seveceğiz ! birbirimizi.

Belki sokaklara çıkacağız avuçlarımız donarcasına yıldızsız gökyüzünden ışık dileneceğiz yarına, yarını kaybedelerden esirgeyeceğiz belki dualarımızı ve unutacağız Ulaş'ları, Cevahir'leri, Aslan Arı'ları,Osman Sönmez'leri, Bülent Ülkü'leri, Berkin',i Erdal'ı, Recep Sinan'ları, Cengiz Göral'ları ve bu ülke nefes alsın diye kurşun yutanları, ilmeğe boyun geçirenleri. Kar yine tümsekleşecek mezarlarında bu gece saat 00.00' ı bir geçe.

Geçtiğimiz yıldan hiç farkı olmayacak gelecek yılın, yine boğaz tokluğunda doyacak kimimiz, kimimiz aç uyuyacak ve zulüm isyanı yenecek yine, o meydanlarda canını göğsünden çıkaran insanlar gaz yutacak, su içecek tazzikli sulardan, gözleri yeşerecek kiminin kimi gözünden vurulacak ve ölecek yine delikanlı çocuklar.

Memleketin yarısı tevekkül ederken yine, yarısı başkaldıracak ıssız çoğunluklarda ama madde manayı yenecek bu yılda. Kimimiz Ata'ya sarılacağız kimimiz Che'nin yolunda sloganlar atacağız kimi ayakkabı kutlularını doldururken yeni saraylarımız olacak binlerce odalı.Çoraklaşacak yine şehirler asırlık çınarlar devrilirken ya da kururken zeytin fidanları.

Yasaklanacağız kısıtlanacağız ümüğümüz sıkılırken biraz daha biraz daha. İşsiz çocuklarımız, borçlu babalarımız can alacaklar can verecekler yine kadına şiddetimiz sokaklarda tekmelediğimiz hayvanlarımız olacak kendi insanlığımızı unuturken, bir sürü uyuşturucu müptelası çocuğumuz, müptezel gençlerimiz olacak hiç kitap okumayacaklar, ideolojilerini sıfırlayacaklar kimileri paralarını sıfırlamaya çalışırken.

Dünden güzel olmayacak yarın
Yarın diğerinden

Direnmedikçe
Düşünmedikçe

Uyuşturdukça beynimizin aritmetiğini...... yine de yine de iyi yıllar umut olsun yarın yeni doğan bebeğe

31 Aralık 2014 1-2 dakika 5 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (1)
  • 9 yıl önce

    Güzel bir yeni yıl yazısı olmuş nice seneler diyelim dostluk ve muhabbet ile...👍