Yorgunluğum var

Yorgunluğum var

 Kılı kırk bin yaracak sözlerim var, Sözcüklerim var, Hatta o sözcükleri tamamlayacak cümlelerim var . Var da var yani... 

Bitmeyen hikayelerim var sonu gelmeyen cümlelerimle yoğrulmuş. Nefes aldığım ama asla veremediğim hayatlarım var koşa düşe anılarım var hatta dostlarımın ihanetine uğradığım iki kelimede satılmış projelerim var . 

Kardeş dediğim abi dediğim kişilerin arkamdan çevirdikleri dolaplar var mesela çevremin tutulmamış sözleri var acıyarak baktıkları hayatlarım var .Cesur kalem deyip överken eleştiri yapınca hakaret edenler var . ''Sessizliğe'' gömülmüş büyük harfle yazdığım kelimelerimin yanında bir de ünlem işaretlerim var. 

İnsanların birbirinin sırtında destek olacakları yerde bir tekmede ben atayım dedikleri gözlemlerim var, Başarılı projeleri yapanları desteklemek yerine çalmayı tercih edenler var. Bu zamanda ihanet, hıyanet ve gasp edenler var. Bu zamanda dostun düşmana karıştığı düşmanın dost olduğu yerler var. 

Birbirine hakaret edip arkasından demediğini bırakmayıp rezil edenlerle bir sofrada kahkaha atanlar var. Bu zamanda rezilliği zirve yapmış ar namusunu satmış yaratıkları başının üzerinde taşıyanlar var. 

Susmayı kabullenmeyen doğruları söyleyenleri 9 köyden kovanlar var. Emekçinin hakkını yiyen, yedikçe şişen patronlar var. 

Cüssesi ile etrafına hükmedip küçük cüsselileri ezip geçen pastanın en küçük lokmasına bile tamah eden kodamanlar var. Küçük dağları ben yarattım büyükleri de babamdan miras kaldı diye böbürlenenler var. 

Benim yorgunluğum var , yorulmuşluklarım var , acıyan kalbim ve direnmekten bitap düşmüş ruhum var. 

Deniz kenarında bıraktığım, kumlu kovam bir de yeşil küreğim var. Kumdan kalelerim denizle örtülmüş istiridye kabuklarımın parçalanmış anıları var. Gün batımını seyrederken bisküvi arası lokumum annemin sıcak kucağında dinlediğim şarkılarım var. 

Asker isimli kırmızı beyaz sandalda babamla çinakop anıları dinlerken sarıkanat tutmuşluğum var. Sandalın tek küreğini denize düşürmüşlüğüm ve abimin nişanlısı ile suya atlamışlığı var. 

Alzheimer gibi bir hastalıktan annem ve babamı yitirişim var, Kanser gibi hayatıma giren abimi benden söküp alan canımı acıtan yokluğum var. 

Bir de uzaklara bakan özlem duyduğum , içimi duygu seline boğan sevdiklerim var. Bir de şu an bu yazıyı okuyan güzel yürekler var. Okuyup yorum yapan yorumlarıyla selamlaştığım insanlar dostlar canlar var. İyi ki varlar. Hep var olsunlar...


28 Kasım 2022 2-3 dakika 8 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (1)
  • 16 ay önce

    Nede duygu yüklü satırlar,kaleminize ve emeğinize sağlık.