BluTV ve OT Dergisi’nden Ortak Bir Proje: Afili Dostlar

— min. okuma: 2-3 dakika
BluTV ve OT Dergisi’nden Ortak Bir Proje: Afili Dostlar

“Kazulet de ben de işte bu manyak albinonun kurduğu Afili Filintalar çetesinin üyesi olacaktık!”
- Murat Menteş – Dublörün Dilemması (s. 126)

Son dönemlerde edebi sanatları da bünyesine çeşitli projeler dahilinde katmaya gayret gösteren BluTV, bu konudaki istikrarını başarı ile sürdürmeye devam ediyor. Platform daha önce Berkun Oya’nın Bayrak isimli tiyatro metninden uyarlanan Masum, Levent Cantek’in 221B dergisi için yazıp Murat Başol’un çizimlerini gerçekleştirdiği Bozkır isimli çizgi roman ve son olarak Emrah Serbes’in Behzat Ç. kitap serisinin diziye dönüştürülmesi adına ev sahipliği yapmıştı. Bunun yanı sıra Nobel ödüllü usta edebiyatçı Margaret Atwood’un kitabından uyarlanan başarılı dizi The Handmaid's Tale için de Türkiye pazarında yayın haklarını satın alarak izleyicilerine sunmuştu. Edebiyat ile arasında her zaman görünmez bir ip bulunan BluTV, artık bu ipleri ortadan kaldırarak oldukça besleyici bir program için kolları sıvadı.

OT Dergisi öncülüğünde yaratılan Afili Dostlar isimli bu yeni proje sayesinde BluTV, yalnızca edebiyat değil; karikatür, müzik, heykel ve daha pek çok disiplini tek bir sohbet programı çerçevesinde buluşturdu.

Programın proje tasarım koltuğunda OT Dergisi’nin iki kurucu isminden biri olan yayıncı – şair Dündar Hızal oturmakta ve bu program ağırlıklı olarak OT Dergisi yazar – çizerlerini ya da yine aynı ekibin yakın çevresini bir araya getirmekte.

Afili Dostlar’ın ismine değinecek olursak, 2010’lu yılların başında dijital mecralardan edebiyat takibi yapan kullanıcılar iyi hatırlayacaklar; programın ismi Afili Filintalar adlı internet sitesine dayanıyor. Murat Menteş’in yürütücü görevi gördüğü bu portalda Hakan Bıçakçı, Emrah Serbes, Murat Uyurkulak, Ah Muhsin Ünlü, Hakan Günday, Sinem Sal, Kaan Çaydamlı, Samed Karagöz, Alper Canıgüz ve daha pek çok nitelikli yazar, yazmış oldukları özgür ve serbest içerikler ile yer almaktaydı. Yine belli zaman aralıkları ile Alper Canıgüz ve Murat Menteş’in ayrı ayrı romanlarında geçen Afili Filintalar ismi, bir devir için damga vurmuş bir yayın organıydı. Yazarlarının düzensiz ve zaman kaygısı olmadan girmiş oldukları içerikler, yıllar sonra kimi çevreler tarafından bir Afili Filintalar Edebiyatı furyası dedikoduları oluşturmuş, bu sitede yayımlanan pek çok içerik bir kitap etrafında süslenmişti.

Netice itibariyle Afili Dostlar isimli sohbet programının ilk konuğunun Murat Menteş olması itibariyle de gözler Afili Filintalar’ın mecra ve isim değiştirdiğine, yeni nesle görüntülü olarak hizmet verebilecek olmasına yöneldi.

Şimdiye kadar Murat Menteş – Veyasin (Hey! Douglas), Selçuk Erdem – Harun Tekin, Tuna Kiremitçi – Tuvana Türkay, Pelin Batu – İsmail Saymaz gibi isimleri gördüğümüz programın geri kalan bölümlerinde kimlerin yer alacağı henüz bilinmiyor. Ancak oluşturulan disiplin dağıtımları ve konuk seçimlerinin oldukça başarılı olduğu programların su gibi akıp gitmesinden kolayca anlaşılabiliyor.

20 dakikalık kısa bölümler halinde, Bomontiada’nın eşsiz arkaplanı altında çekilen bu keyifli bölümler bizleri yaratıcılık, sanat ve gündelik meseleler gibi pek çok konu başlığı altında tartışmaya ve derin analizler yapmaya itiyor.

Paylaş:
Yorumlar