Netflix Bazı Belgesel Filmlerini YouTube’da Ücretsiz Yayımladı

— min. okuma: 2-3 dakika
Netflix Bazı Belgesel Filmlerini YouTube’da Ücretsiz Yayımladı

Dijital video platformu Netflix’in resmi YouTube kanalı olan New On Netflix, bazı belgesel filmlerini ücretsiz izlemek üzere paylaştı. Bedava belgesel izleme şansına sahip olan birçok internet kullanıcısı Netflix’in yayımladığı ilgi çekici filmlere yöneldi. İşte Netflix’in YouTube kanalında yayımladığı belgeseller…

Tüm dünyada koronavirüsü salgınının etkisi devam etmekle birlikte sosyal yaşam adeta durma noktasına geldi. Birçok ülke okulların kapatılması yönünde karar alırken, fiziksel eğitime ara verilmesi üzerine uzaktan eğitim sistemine gidildi. Bunun üzerine Netflix platformu öğretmenlerin öğrencilere belgesel izleme imkanı tanıması için çok sayıda belgeselini ücretsiz olarak YouTube’a ekledi.

Elbette ki bu durumdan yalnızca öğrencilerin ve öğretmenlerin faydalanacağını söylemek yanlış olur. Zira şu anda siz de Netflix YouTube kanalına giderek Netflix’in birbirinden kaliteli belgesellerine ulaşabilirsiniz. Bu belgeseller arasında ABD’deki ırk ve adalet kavramlarını sorgulayan 13. Madde belgeseli büyük ilgi topluyor. Aynı zamanda yine çok beğenilen sekiz bölümlük Gezegenimiz belgesel dizisi de tüm bölümleri ile yayına açıldı.

Şu anda Netflix’in bedava izlemek üzere kullanıma açtığı belgesel filmleri yalnızca İngilizce altyazı seçeneği içeriyor. Ancak önümüzdeki günlerde çok sayıda altyazı seçeneği ekleneceği açıklandı. Bu dil seçenekleri arasında Türkçe olacağı da düşünülüyor. Eğer bu belgeselleri hemen izlemek istiyorsanız, yapay zeka destekli bir altyazı sistemi oluşturmanız mümkün. Bunun için aşağıdaki adımları sırasıyla takip etmelisiniz:

  1. Netflix kanalından izlemek istediğiniz belgeseli açın.
  2. Videoda bulunan çark işaretine, yani Ayarlar kısmına tıklayın.
  3. Altyazılar seçeneğine basın.
  4. Desteklenen diller arasında Türkçe bulunmuyorsa Otomatik Çevir yazısına dokunun.
  5. Bu listeden Türkçe seçeneğine girin.

Evet, bu sayede İngilizce girilen varsayılan altyazı seçeneği otomatik olarak istediğiniz dile çevrilecektir. Tabii ki de bu çeviri standart Netflix çevirileri kadar sağlıklı olmasa da resmi olarak yayımlanacak Türkçe dil desteği gelene kadar sizleri idare edebilir.

Netflix Tarafından Paylaşılan Tüm Bedava Belgesel Filmleri

  • Our Planet (Gezegenimiz) – 8 Bölüm
  • Chasing Coral (Mercan Peşinde)
  • 13TH (13. Madde)
  • Knock Down The House
  • Period. End of Sentence.
  • The White Helmets (Beyaz Miğferler)
  • Zion
  • Explained – 7 Bölüm
  • Abstract: The Art of Design (Soyut Düşünce: Tasarım Sanatı) – 8 Bölüm
  • Babies (Bebekler) – 5 Bölüm

Ücretsiz Netflix belgeseli izlemek için şu bağlantıya tıklayarak platformun gönüllü olarak hizmete sunduğu yapımlara gidebilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler dileriz!

İç Bağlantılar:

Paylaş:
Yorumlar