Başarmak İstiyorsan Korkunla Yüzleş

Başarmak İstiyorsan Korkunla Yüzleş

Küçük bir kasabada doğmuş ve büyümüş olan Ömer, hayatı boyunca başarıya ulaşamamış, işleri bir türlü yolunda gitmemişti. Ömerin’in çocukluk yılları hep zorluk içinde geçmişti; ailesi maddi sıkıntılar içindeydi daha çocuk yaşta omuzlarına taşıyamayacağı yük binmiş,ve o da bu zorluklarla mücadele etmek zorundaydı.

Okul yılları boyunca Ömer, derslerinde başarısız olmuş ve bir türlü istediği notları alamamıştı. Üniversite sınavında da başarısız oldu ve bir türlü istediği eğitimi alamadı. Ömer’in erkek ve kızlarla da arası iyi değildi sürekli yalnız takılıyordu. Asosyal biri olarak toplumlarda kaçınıyor utangaç tavırlar sergiliyordu.

Ömer’in yaşadığı en büyük zorluk yalnızlık, korku ve çaresizlikti. Hayat’ta yaşadığı şansızlık onu korkutmuş ve kendini önemsemeyen biri haline getirmişti.

Hayalindeki mesleği icra etmek için bir türlü fırsat bulamıyordu.

Ömer’i aksilikler bir türlü bırakmıyordu. İş bulma konusunda da şanssızdı. Birçok farklı iş denedi, ancak ya işsiz kalmış ya da istifa etmek zorunda kalmıştı. Ömer, bir türlü istikrarlı bir kariyere sahip olamıyordu. İnsanlar etrafındaki başarı hikayelerini gördükçe kendisi daha da umutsuzlaşıyordu.

Ömer’in tek arkadaşı kitaplardı.Yaşadığı şansızlıklara rağmen,olumsuzluklara rağmen kitap okumayı asla ihmal etmedi. Okuduğu kitaplar Ömer’e ilham oluyor yol gösteriyor ve pes etmemeyi öğretiyordu.

Yaşadığı olumsuzluklara rağmen Ömer pes etmiyordu. Her başarısızlık ona bir ders olarak geliyordu. Bir gün, bir tanıdığı ona bir iş fırsatı sundu. Ömer, bu fırsatı değerlendirmeye karar verdi. İlk başlarda geçmişte yaşadığı olumsuzluklar onu korkutuyor ve yeni bir yol edinmesini engelliyordu.Ama zorlanmasına rağmen, azmi ve kararlılığı sayesinde işinde kendini geliştirmeye başladı.

Zamanla, Ömer iş dünyasında adını duyurmaya başladı. Hayatı boyunca yaşadığı deneyimler, zorluklar ona güç kazandırdı. Ömer, başarıya giden yolda atılan her adımda büyüyordu. Bir gün, kendi işini kurma fırsatını elde etti. İlk başta tereddüt etti, ancak geçmişte yaşadığı başarısızlıkların ona öğrettiklerini hatırlayarak bu fırsatı değerlendirdi.

Artık şansı yaver gitmişti. Ömer kendi işini zamanla büyüttü. Başarı, onun azmi ve direnci sayesinde geldi. Ömer, başarıya giden yolda attığı adımlarla, yaşadığı zorlukların üstesinden gelerek hayatını değiştirdi. Artık o, başarı hikayesi yazan bir iş insanıydı.

18 Aralık 2023 2-3 dakika 6 öyküsü var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (4)
  • 4 ay önce

    Birilerinin şans dediğine biz kader diyoruz aslında... Ve tabi O'nun Rahman'ın yazdığından da başkası gelmiyor hayatımızın bir dakika bir saat bir gün bir yıl sonrasına... Kutlarım güzel bir öykü...

  • 4 ay önce

    Ufkun genişlemesi bakış açısının değişmesi ve geleceğin olumlu yönlenmesi çok okumakla elde edilir ancak tıpkı Ömer'in yaptığı gibi dar kalıplı düşüncelerden asosyallikten kitaplar sayesinde ses oldu hem kendine hem topluma Güzel ve ders verici bir öyküydü okuma özürlü toplumumuz için Serdar bey kutlarım