Kulağımda Küpe Allahdiyen Kirazı

Ah çocukluğum! hiç unutamadığım anılarımla doludur.
Evde yalnız kaldığımda zaman zaman oturup eski fotoğrafların olduğu kutuyu önüme alıp onlara bakar o yıllara giderim. Sanki tekrar o yılları yaşıyormuş gibi olurum...
Geçen gün annemi ziyarete gittiğimde komidinin çekmecesinde bir fotoğraf elime geçti...

Uzun süre öylece baktım annemin seslenmesiyle kendime geldim. Benim fotoğrafa baktığımı görünce o günü bana anlattı.
3 yaşına bastığım yaz ailecek dedemin ilçemizin Allahdiyen Köyünde yaşayan arkadaşını ziyarete gitmişiz. Her yaz kiraz hasat zamanı bizi çağırırlarmış.
Köyde hasat törenle başlar hep birlikte imece usulü yapılırmış. Gündüzleri kiraz toplanır gece tüm köylü eğlenirmiş. Yarışmalar, orta oyunları, danslar... Böylece tüm köylü birlik beraberlik içinde olurmuş.
Köyün çocukları kulaklarına kirazları küpe yaparlar ve bir birlerinin kulaklarındaki kirazları kapıp yeme yarışı yaparmış.Kazananın ödülü bir kasa kirazmış.
O yıl bizde o havayı solumuş o güzellikleri yaşamışız. O yıldan sonra birkaç kez daha gittik daha sonra babamın görevi nedeniyle oradan ayrıldık... Fakat Allahdiyen köyünün kirazını mevsimi gelince babamın arkadaşı uzun yıllar bize gönderdi. Taki kendi vefat edene kadar. Bu arada Hasan amcayı rahmetle anmış olduk. O güzelim kirazın tadını hiç unutmadık..

Siz dostlarıma bu harika tadı tatmanızı tavsiye ederim.


.(Sizlere Allahın bizlere bahşettiği bu güzelliğin yetiştiği yere nasıl gidileceğini de yazayım istedim..)

Allahdiyen Köyü'ne Nasıl Gidilir?


Salihli'den hareket edenlerin izleyeceği yol şudur:
Salihli-Sart-Gökköy-Gökköy'den sonra Ödemiş yolu boyunca devam ettiğinizde Allahdiyen Köyü karşınıza çıkacaktır.
Bir diğer yol şöyledir:
Salihli-Kurşunlu Piknik Alanı-Kurşunlu Kaplıcaları-Kurşunlu Kaplıcalarına girerken dağa doğru yukarı dönen yola gireceksiniz, yol boyunca devam ettiğinizde Allahdiyen Köyü karşınıza çıkacaktır.

31 Mart 2015 1-2 dakika 12 öyküsü var.
Yorumlar