Mevlam Ne Yapsa Güzel Yapar

Değerli okurlarım benim çocukluğum çok derin hikaye. Hiç inmeyelim oralara şimdiyse bu ağır hastalığıma şükür bile ediyorum. Doktorum yüzüme söyledi senin hastalığın öldürücü dedi o anda bir hiç olduğumu hissettim bu dünyada ne yapmıştım ki göçüp gidiyorum.








Çocuklarım ilk orta lisede okuyorlar onları bile büyütememiştim. Sadece içimden geçirdiklerim Allah'ım beni yetim bıraktın çocuklarımı koyma o anda aklımdan öyle şeyler geçiyor ki dilimde Bayati gibi söyleyip ağlıyorum okumam yazmam da yok ki kağıda dökeyim. İçimden dua ediyorum bu kısa anda ne yapabilirim Allah'ım dedim bana yaşamak için değil çocuklarımı büyütmek için zaman istiyorum.








Bir yandan tedavilerim başladı Ok Meydanında iki ay yattım. Işın kemoterapi aldım düşünüyorum bu gurbet elde aklı ermeyen delikanlı iki oğlum bir kızım var bunların hali ne olacak hastalığımı hiç kafaya takmıyorum sadece bu kısa anda ne yapabilirim düşüncesindeyim. İçim çok dolu bir şeyler yazmak istiyorum bilmiyorum okuma yazma öğrenmek için erişkinler kursuna gittim yazmayı öğrenir öğrenmez şiirin ne olduğunu nasıl yazıldığını bilmeden içimden geldiği gibi yazmaya başladım. Bir gecede yirmi şiir yazdım, ondan sonra hiç şiirsiz günüm geçmedi, yazar okur yırtardım. Başıma gülmesinler diye bir gün bir arkadaşa söyledim bu halimi, sağ olsun kız dedi bu bir güzel başarı niçin yırtıyorsun biriktir dedi. Böylece yazdığım şiiri biriktirdim yüzü buldu.









Aradan birkaç yıl geçti şükür oğlumun biri asker gitti geldi işini kurdu everdim.

Öbür oğlan ünİversteyi bitirdi işini buldu onu da everdim kızımı da everdim.

Anca çocuklarıma odaklandım, hiç hastalığın farkında bile olmadım. Kontrollerimi tedavimi de hiç aksatmadım. Doktorum gözün aydın iyiye gidiyorsun dedi. Sevindim yine şiirler aklımda birkaç bilgin kişilere okuttum güzel şeyler yazıyorsun dediler bana birkaç şiir sitesi önerdiler. Evimizde bilgisayar yok olsa da bilmem oğluma söyledim sağ olsun bir gün bilgisayar almış gelmiş nasıl kullandığını bilmem ben, nasıl öğreneceğim aklım almıyor hiçbir şeyini bilmiyorum. İlk okul bire giden torunum babaanne ben öğretirim dedi sağ olsun. Açıp kapatmasını birkaç içeriğini öğretti şiir sitelerine yazıp gönderdim. Sağ olsunlar okuyanlar beğendi güzel yorum yazdılar bunlar beni çoook mutlu etti. Allah'ım cümle sıkıntıda olanların sıkıntısını gider. İçinde de bizlerin şimdi de diyorum hamdolsun Yaradana bana verdiği bu emanet canım ona kurban olsun her zaman hazırım vermeye. Her şeyin hayırlısı ölümünde hayırlısı var. Mevlam her kolayın yanında bir zorluk her zorun yanında bir kolaylık verir yaşarken ben bunu öğrendim...







BESDİ CE

07 Kasım 2015 2-3 dakika 17 öyküsü var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (3)
  • 8 yıl önce

    Yüreğiniz iman ve inançla dolu Allah yar ve yardımcınız olacaktır Besti hanım

    Bu hayatta çok şey yapmışsınız azim ve cesaretle yüreğinizde ki insan sevgisi ile

    elbet ölüm öyle de böyle de gelecek her insana

    Dilerim derdiniz deva bulur çocuklar ve torunlarla uzun bir ömür sürersiniz

    sevgilerimle

  • 8 yıl önce

    İnsan her zaman Rabbinin karşısında aciz bir kul aslında. Bu acizliğini bilenler ve bir tek Allah'a kul köle olanlara da Rabbi zaman zaman sıkıntılar verse de zaman zaman da iyilikler güzellikler de veriyor. Unutmayalım şunu da ''Allah sevdiği kuluna dert verirmiş.'' dert sıkıntı O'ndan sabretmek dayanmak, isyan etmemek de biz kullardan. Tabi ki bu sabrın dayanmanın da ahirette ki ödülü büyük olacaktır. Büyük geçmişler olsun diyelim Besti ablama. Emaneti mutlaka gerçek sahibine vereceğiz ki Allah o emaneti verirken iman Kur'an nasip etsin. Güzel bir anı gerçek hayattan bir öyküydü kutlarım Besti ablacım...👍

  • 8 yıl önce

    sermin ve ahmet kardeşim ilginize çok teşekkür ederim mevlam ne yapsa güzel yapar vardır her sıkıntısında bir güzellik