Bindik Bir Alamete Gidiyoruz Kıyamete

Bilinen tarih ile 1 Aralık 2019 yılında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktığı iddia edilen ve kısa sürede Dünya’ya yayılan koronavirüs (COVİD-19) milyonlarca vaka ve 2 milyonu aşan ölüm oranı ile halen etkisini sürdürüyor.

Tüm Dünya’da ekonomi,sağlık ve otoriteyi sarsan ve felç eden bu salgın sistemin sorgulamasına neden oldu. Bu salgın ile ilgili birçok teori öne sürüldü. Laboratuvar yapımı diyen oldu “Allah’ın gazabı” diyen oldu, yada yeni Dünya düzeninin bir parçası olduğunu belirten oldu. Kişi istediği teoriye inanabilir ama belirteceğim bu var fakir daha fakir oldu zengin zenginliğini korudu.

Tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de koronavirüs (COVİD-19)’a karşı tedbir amaçlı çok radikal kararlar alıp sokağa çıkma yasakları,eğlence mekanları dair Alış veriş merkezleri,kırahathaneler,cafeler,düğün,nişan salonları vs.vs birçok etkinlik ve kalabalık oluşturabilecek ortamlar yasaklandı.Bence gereken buydu bunda bir sıkıntı yok.

Ama gel gör ki zaten işsizlikle boğuşan insanlar ve iflas edenler veya iflasın eşiğinde olan küçük esnaf ve işletmeler bu pandemi süresi boyunca şaka denebilecek 1000 tl’lik devletin verdiği kira yardımları ile yaşamlarını idame ettirilmeye çalışıldı.

Türkiye halklarının vazgeçilmez tek aile dayanağı olan akraba ziyaretleri yasaklandı ve yasağı çiğneyenlere büyük cezalar kesildi.

İnsanlar sosyal mesafe çılgınlığına kurban edilip yan yana yürüyenler yada maske takmayanlar ya güvenlik güçleri tarafından kemaralar önünde linç edilip yaka paça gözaltına alındı ve büyük cezalar verildi.

Hal böyleyken Devlet büyükleri “LEBALEB” ( HINCA HINC, TIKA BASA) dolu kongreler ve cenaze törenleri düzenledi.Peki soruyorum pandemi döneminde insanlar ailelerini ziyaret edemezken 2 kişi bile yan yana yürüyemezken yani bunları yapanlara büyük cezalar kesilir ve ifşa edilirken kongreye ve cenaze törenlerine katılanlar ne gibi bir işlem yapıldı ?

Bu çifte standart sistem nereye kadar sürer bilmem ama seçim günü geldiğinde insanlara bunun izahını yapamazsınız.

05 Mart 2021 1-2 dakika 16 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar