Veda Sancısı

Veda Sancısı

Kavuşmalar heyecanlı, ayrılışlar sancılıdır...

İçimdeki bütün isyanları güneşe serdim. Gök mavi, su serindi. Yıkandım ve arındım geçmişimden. Tanrı’nın huzuruna çıkmaya hazırdım sanki.

Bana beni hatırlattı, rüzgarla dans eden ağaçlar. Bir şarkı çalmaya başladı kulaklarımda, bir tek benim duyduğum. Çoçuksu melodiler arasında ruhumu sarmaladım.

Yaralarımı kanatıp kendini bir çıkmaza esir düşürmenin anlamsızlığını gördü gözlerim. Dindirdim gözyaşlarımın öfkesini, böylece biraz da olsa huzura erdim.

Yeniden öğrettim yürümeyi ayaklarıma, gitmek zorunda olmadığını söyledim.

Durdum, dinlendim…

Kendi kendime soru cevap oynadım...

-Vedaları sevmemek, bir zaman aralığında bile isteye tutsak kalmak…

Zorla hazır olamazdı insan ama sonsuza kadar ertelemek diye bir şey de yoktu acıları. Kaçtıklarım sonuçta benim başka bir sıfatımdı.-

Durdum, dinledim…içimdeki fısıltıları.

Cevap bulma zorunluluğumu rafa kaldırdım.

Durdum...Sindirdim...

Gözleri mutlu olunca insanın, zihni de mutlu oluyormuş anladım. Güzelliklere baktım, doya doya ciğerlerime çektim tabiatı. Bir bulut gülümseyerek süzülüp geçti gözlerimden, sözlerime eklemeye çalıştım bana yaşattığı o kutsal hissiyatı.

Bir resim ekledim sığındığım anılarımın içine. Veda etmemeyi sevmemek yine kalmıştı bir şekilde içimde. Veda etmedim bende.

Ağaçlar, kuşlar, ey başı dumanlı dağlar bir daha görüşene kadar iyi bakın kendinize.

Çelikdere…

12 Eylül 2021 1-2 dakika 96 denemesi var.
Yorumlar (5)
  • 18 ay önce

    Hayat böyle bir şey sevgili Menekşe, İnsan özleme tutunamadığında,vedalara eyvallah deyip,kucaklastiginda insana dair olan her şeyle misal,yüzüne güleç bir yağmur damlası,serinliği ve duruluğu gelip de konuyor mavi bir kelebek ömründe belki ama huzurla ...Sevgimle her daim...Tebrikler güzel dostum...Aydınlık bir ışığın yansıması armağan olsun güleç,tüm fırtınaya, boranlara inat...

  • 18 ay önce

    Emeğine sağlık Menekşe hanım, kutlarım güne değen değerli denemeni.

    Saygılar...

  • 18 ay önce

    En zor olgudur vedalar bazen istemeden de oluşur acısı taşsa da içimizden elden gelmeyenler ardına düşüveririz insan yanımız kalır elimizde ,kutlarım Menekşe hanım sevgilerimle